Bedrijven Larenseweg uiten zorgen

HILVERSUM Ze zijn dan weliswaar niet de pandeigenaren. Maar omdat ze er ondernemen, zijn ze wel degelijk belanghebbenden. Ondernemers van de Larenseweg, Kleine Drift en Zuiderweg willen aan tafel komen met de gemeente als het gaat over de gewenste herontwikkeling van het gebied.

Het college van burgemeester en wethouders wil een 'welkome entree' realiseren in Oost bij het station. Het idee is om het voorkeursrecht te verkrijgen op 55 panden in de driehoek Larenseweg, Kleine Drift en Zuiderweg. Daar wil Hilversum maximaal 12 miljoen euro voor uittrekken. Dit voorstel komt in september aan bod binnen de politiek.
De gemeente heeft inmiddels alle pandeigenaren aangeschreven en ook zogeheten 'beperkt gerechthebbenden'. Blijkbaar vallen de ondernemers niet in beide categorieën. Zij hebben namelijk geen correspondentie ontvangen. Dat baart hen zorgen. Daarom hebben de ondernemers zich zo goed mogelijk verzameld. Omdat het vakantietijd is, is lang niet iedereen present. Maandag hebben de ondernemers een brief overhandigd in het raadhuis, waarin zij hun zorgen uiten. Hierin geven zij aan - de brief is door twaalf ondernemers ondertekend - actief en volledig geïnformeerd te willen worden door de gemeente én de pandeigenaren. Tevens vragen zij of de gemeente een informatiebijeenkomst voor hen en de buurt wil verzorgen.

5 Veel onzekerheid en vragen