Dungelmann failliet, ook Van Zelst gesloten

HILVERSUM "Wegens omstandigheden zijn wij tijdelijk gesloten", staat er op de deur van het gesloten Van Zelst schoenen aan de Gijsbrecht van Amstelstraat. Dungelmann Schoenen B.V., waar Van Zelst deel van uitmaakt, is namelijk failliet verklaard.

Dungelmann verkoopt dames- en herenschoenen in vijftien winkels door heel Nederland. Zo heeft het onder meer vestigingen in Eindhoven. Rotterdam, Amsterdam, Utrecht en dus Hilversum.

Op de eigen Facebookpagina meldde Dungelmann vorige week nog: "Enkele dagen geleden is Dungelmann failliet verklaard. Dit betekent dat onze webshop momenteel niet bereikbaar is, maar je kunt nog steeds komen shoppen in één van onze winkels."

Wie nu voorbij het pand op de Gijsbrecht wandelt, treft een dichte deur en lege winkel. Klanten worden doorverwezen naar de vestigingen in Utrecht en Amsterdam.


Mediafonds wordt lokale subsidie

HILVERSUM Ja, er komt een gemeentelijk initiatief om de lokale en regionale journalistiek te ondersteunen. Maar dat wordt geen mediafonds. Een fonds is in dit geval een te zwaar instrument, zo heeft wethouder Wimar Jaeger van Media laten weten.

Hilversum beschikt al sinds 2015 over een pot geld, dat bedoeld was voor een regionaal mediacentrum. Nu dat idee van de baan is, zijn deze euro's nog wel beschikbaar. Het gaat in totaal om 375.000 euro. Volgens de wethouder is er te weinig geld voor een onafhankelijk fonds. Dat vereist onder meer een eigenstandig bestuur en administratie. Jaeger stelt daarom een subsidieregeling voor.

Het idee van een mediafonds komt voort uit een motie van de VVD, gesteund door GroenLinks en Hilversums Belang. Het voorstel kreeg een riante meerderheid in de raad van december. In het najaar komt het uitgewerkte voorstel terug naar de raad. Met deze regeling wil Hilversum de lokale journalistiek een impuls geven en initiatieven ondersteunen die aansluiten bij de mediabeleving van vandaag, zoals de wethouder dat zo omschrijft.