Eerst wisselvallig, in het weekeinde vrijwel droog

Na de onwerkelijke hitte van vorige week met record hoge temperaturen gaat de zomer weer verder op de normale toer. Een klein lagedrukgebied blijft een paar dagen plakken boven de Noordzee met kans op enkele buien. In het weekeinde breidt een uitloper van het Azorenhoog zich uit. De buienkans neemt dan af. De temperatuur ligt rond normaal voor begin augustus.

Vrijdag + het weekeinde

Vrijdag is het half tot zwaar bewolkt met kans op enkele buien, mogelijk met onweer. Nu en dan schijnt de zon. Het wordt 21 à 22 graden. In het weekeinde is nog een enkele bui mogelijk maar op veel plaatsen blijft het droog. Het is wisselend bewolkt met nu en dan zon. Er staat een zwakke tot matige wind tussen west en noordwest. In de nacht daalt het kwik naar 14 °C. In de middag wordt het 23 °C. Dat is gelijk aan het langjarig gemiddelde voor begin augustus.

Trend na het weekeinde

Een sturend lagedrukgebied ten westen van de Britse Eilanden krijgt invloed op het weer. De wisselvalligheid neemt weer toe met dagelijks een mix van enkele buien en wat ruimte voor de zon. De temperatuur schommelt rond normaal. Overdag wordt het rond 21 à 22 graden.

Weetje

De hittegolf was met zes dagen kort maar zeer intens. In het gehele land en ook in onze regio werden extreem hoge temperaturen gemeten. In onze regio werd het vorige donderdag 37.5 °C. Dat is record hoog. Het oude landelijke record van 38.6 °C uit 1944 werd op 25 juli 2019 gekraakt met 40.7 °C. Het was voor het eerst dat in Nederland de 40.0 °C werd overschreden.