Hoe blijf je koning(in) van de nacht?

HILVERSUM Naast een landelijke bijeenkomst over mensenhandel is Hilversum ook het decor van de nationale sessie over veilig uitgaan. Donderdag 10 oktober komt het Centrum voor Criminaliteitspreventie naar Podium de Vorstin om te praten over hoe het uitgaanspubliek de koning(in) van de nacht kan blijven.

Tijdens deze bijeenkomst voor professionals komen onder meer nieuwe vormen van samenwerking, nieuwe technieken en actuele ontwikkelingen op het gebied van veilig uitgaan aan bod. Op het programma staan onderwerpen als dronkenschap en doorschenken, de aanpak van ondermijning in Hilversum, zogeheten multidisciplinaire peerreviews (collegiale toetsing), Smart City Hilversum, een gedragsexperiment tegen geluidsoverlast van het uitgaanspubliek en seksueel overschrijdend gedrag.

Deze bijeenkomst, die van 12.00 tot 17.30 uur duurt in het poppodium aan de Koninginneweg 44, is onderdeel van de landelijke Week van de Veiligheid. Deze week vindt plaats van maandag 7 tot en met zondag 13 oktober.


Korting voor bewoners in balkonzaak

HILVERSUM Het is nog altijd niet duidelijk hoe onveilig de verschillende balkons van pakweg 200 appartementen van Dudok Wonen precies zijn. De gedupeerde bewoners krijgen, omdat ze nog altijd niet hun balkon op kunnen, korting op hun huur.

Anderhalve week terug kregen sommige bewoners van de Ergooiersstraat, Oosterengweg, Kupstraat en Van Linschotenlaan bericht van de woningcorporatie dat hun balkons onveilig zouden zijn. "Er is géén direct gevaar, maar om vervelende situaties te voorkomen mogen bewoners niet meer op hun balkon komen", aldus Dudok Wonen.
Nader onderzoek moest uitwijzen hoe onveilig de balkons precies zijn en om welke balkons het dan gaat. Dat vervolgonderzoek komt echter pas eind augustus/begin september. Omdat ook Dudok Wonen beseft dat de gedupeerden in een 'vervelende situatie' belanden, krijgen zij korting op hun huur. In september is dat 60 euro, in de maanden daarna 30 euro.