Vorige week zijn de containers weggehaald.
Vorige week zijn de containers weggehaald. Foto: Bastiaan Miché

Alternatief voor afvalinzameling Van Ghentlaan ontbreekt nog

HILVERSUM Hoewel een enkeling afgelopen week toch nog afval neerlegde op de Van Ghentlaan, kan sinds vorige week het huisvuil officieel niet meer naar deze locatie worden gebracht. De GAD heeft de containers namelijk verwijderd.

Het advies van de regionale afvalinstantie is om vanaf nu het afval te brengen naar een van de vier scheidingsstations, zoals die in Hilversum aan de Nieuwe Crailoseweg. De andere drie zijn in Bussum, Huizen en Weesp. Dat is nu juist wat veel wenkbrauwen doet fronsen. Een andere geschikte locatie in de buurt is voor de gebruikers van deze afvalinzamelingslocatie is dus niet (echt) gevonden.
Vanuit de GAD klinkt wel dat er gekeken wordt naar een andere passende locatie voor de Van Ghentlaan, die regelmatig uitpuilde met afval. "Wij zijn nog bezig met alternatieven, maar in deze vakantieperiode is dat allemaal wat lastiger", meldt een GAD-woordvoerder. "Het heeft zeker prioriteit. Als er meer bekend is, laten we dat zeker weten", is het vervolg.
De gemeente en GAD besloten eerder deze maand om de afvalinzameling aan de Van Ghentlaan - tussen Hilversum en Loosdrecht - te sluiten vanwege de vele plaatsingen van afval buiten de containers en de langdurige overlast die dit veroorzaakte. "Ondanks de maatregelen die de GAD heeft getroffen, zoals extra controles en het extra legen van de containers op zaterdagen, bleef er sprake van een hoge mate van overlast voor de buurtbewoners", was de uitleg.