Alternatief HvH voor hutten bouwen

HILVERSUM Het schoolplein van de Paulusschool was in de zomer altijd het decor van een week hutten bouwen. Dit jaar is dat niet het geval en dat vindt Hart voor Hilversum (HvH) jammer. Om dat gat voor de jeugd in Hilversum-Zuid enigszins op te vangen verzorgt de politieke partij een buitenspeelmiddag.

Woensdag 21 augustus kunnen kinderen in de leeftijd van zes tot twaalf jaar zich vermaken op het grasveld naast de Bethlehemkerk aan de Loosdrechtseweg. Tussen 14.00 en 16.30 uur zijn daar verschillende activiteiten voor de kinderen. Voor de ouders is er koffie en thee.

Deelname is gratis, maar vooraf aanmelden wordt gevraagd zodat er een overzicht is van wie de kinderspeelmiddag bezoeken. Dat kan via info@hartvoorhilversum.nl. Op dit mailadres kunnen ook vrijwilligers zich melden.


Politie vat autodief toch nog in de kraag

HILVERSUM Het duurde wat langer dan bedoeld, maar de politie heeft zondagavond een autodief toch nog weten op te pakken. Dat gebeurde nadat een agent de man door het centrum moest achtervolgen.

Rond 22.50 uur zag een wetsdienaar een donkere Renault Megane rijden op de Mies Bouwmanboulevard. Hij wilde de bestuurder aan de kant zetten, gaf de man een stopteken, maar in plaats van de wagen langs de kant te zetten, trapte de automobilist het gaspedaal in. Een korte achtervolging, die leidde over de Lage Naarderweg, de Koninginneweg in de richting van de 's-Gravelandseweg, was het gevolg.

Doordat de automobilist met zijn Megane niet remde bij de verkeersdrempels op de Koninginneweg - en daarmee na iedere drempel zorgde voor een vonkenregen - wist hij de politieauto van zich af te schudden. Maar uiteindelijk wist hij niet te ontkomen, want rond 23.30 uur kwam er een melding binnen dat de wagen geparkeerd werd op de Koninginneweg. De politie nam meteen poolshoogte en zag de auto, die net zoals de kentekenplaten, gestolen bleek te zijn. Kort daarop wisten de agenten de vermoedelijke automobilist aan te houden. Hij is opgepakt op verdenking van heling.