Grote vondst crystal meth in Hilversum

HILVERSUM In een loods in Hilversum heeft de politie maandag een grote drugsvangst gedaan. In een magneet zat 32 kilo crystal meth verstopt. Drie mannen zijn aangehouden.

Tijdens het doorzoeken van de loods heeft de Dienst Speciale Interventies een 47-jarige Almeerder en een 32-jarige Amsterdammer in de kraag gevat. Later meldde zich ook nog een 43-jarige man uit Uithoorn bij het Hilversumse pand. Ook hij is aangehouden op verdenking van de invoer van drugs. De officier van justitie beslist later welke van deze verdachten worden voorgeleid aan de rechter-commissaris in Den Bosch.
De crystal meth is afkomstig uit Mexico en is via Schiphol Nederland binnengekomen. Tijdens onderzoek kwam het cluster Synthetische Drugs van de Landelijke Eenheid de drugs, die een straatwaarde hebben van 3,2 miljoen euro, op het spoor en zo kwam de politie uiteindelijk uit in Hilversum.


Raadhuis nu echt weg uit Madurodam

HILVERSUM Bij de onthulling in 2005 kwam de mededeling dat het raadhuis minstens twintig jaar zou blijven staan. Die bewering, na de laatste vervanging, klopt niet, want na een kleine veertien jaar gaat Madurodam verder zonder het raadhuis van Hilversum.

De mini-versie van het meesterwerk van stadsarchitect Willem Marinus Dudok verkeerde al jaren in slechte staat. In 2015 kaartte Hilversum dat al aan en toen bleef het kleine raadhuis staan vanwege het Dudokjaar. Vier jaar later is de maquette te slecht en past het gebouw niet meer binnen de vernieuwde strategie van het familiepark, aldus Madurodam.

3