Naaktloper valt meisje lastig op de heide

HILVERSUM Vooralsnog lijkt 't erop dat het minderjarige meisje de enige is die is lastiggevallen door een naaktloper op de heide. De politie meldt dat zij geen aanwijzingen hebben dat de man bij meer incidenten is betrokken.

Eind vorige week kwam de politie met een waarschuwing. Aanleiding was een incident dat op vrijdag 2 augustus rond het middaguur had plaatsgevonden op de heide tussen Nieuw-Loosdrecht en Hilversum, waar een minderjarig meisje in de buurt van de 'Zonneheide', nabij Camping Zonneheide', werd lastiggevallen door een naakte man.

Het tienermeisje fietste vanuit Loosdrecht over de Rading de Hoornboegsdrift op. Ter hoogte van het kruispunt met de Bosdrift zag zij een witte man met een zwart T-shirt aan op een bankje zitten. Hij stond op toen het meisje met de fiets dichtbij was gekomen. Toen zag zij dat de man, tussen de dertig en veertig jaar oud, een broekje voor zijn geslachtsdeel hield. Op het moment dat de fietsster hem wilde passeren, greep hij de stang van haar tweewieler vast. Door snel te handelen, wist zij aan de man te ontkomen. Het meisje verkocht hem een schop en fietste snel door naar Hilversum.

Geschrokken kwam ze aan in het centrum van Hilversum, waar zij meteen melding maakte van het incident bij het politiebureau aan de Groest. De politie is op zoek gegaan naar de naaktloper, nadat het meisje een goed signalement van de naaktloper had gegeven, maar de gewaarschuwde agenten troffen hem niet meer aan op de heide.