Drie dagen toptafeltennis in Hilversum.
Drie dagen toptafeltennis in Hilversum. Foto: Pixabay

Bettine Vriesekoop opent tafeltennistoernooi veteranen

HILVERSUM Drie dagen lang is Hilversum een tafeltennisbolwerk. Van vrijdag 16 tot en met zondag 18 augustus is de hal aan de Vaartweg het decor van het Internationale Kampioenschap Tafeltennis voor veteranenteams (40+). Nederlands bekendste tafeltennisster, Bettine Vriesekoop, verzorgt vrijdag de opening.

Voor de zevende keer staat dit kampioenschap, dat voor het eerst in Nederland wordt gehouden, op het programma. Ongeveer 150 mannen en vrouwen strijden in teams om de titel in de verschillende leeftijdsklassen bij de veteranen. "Tafeltennis kan tot op hoge leeftijd gespeeld worden", merkt de organisatie op. "Dat is af te leiden uit de leeftijd van de oudste deelnemer, die 83 jaar is."
Tafeltennislegende Vriesekoop opent vrijdag het toernooi. Zij laat het eerste balletje stuiteren. Om 12.30 uur speelt zij een speciale set en dat is het startsein van dit internationale kampioenschap, dat om de twee jaar plaatsvindt, in Hilversum. Naast Nederlanders zijn tafeltennissers uit onder andere Belgiƫ, Duitsland, Zweden, Denemarken, Engeland en Bulgarije te bewonderen. De organisatie van het kampioenschap is in handen van de Oldtimersclub Nederland en International Veterans Table Tennis Society.
Alle wedstrijden worden gespeeld in de Tafeltennishal aan de Vaartweg 52. Zondag staan de finales op het menu: van 10.00 tot 15.00 uur. Wie op vrijdag of zaterdag wil komen kijken, kan dan respectievelijk doen tussen 13.00 en 18.00 uur en 10.00 en 18.00 uur.