Powersoos. Donderdag 5 september bij Viore, centrum voor mensen die leven met kanker.
Powersoos. Donderdag 5 september bij Viore, centrum voor mensen die leven met kanker. Foto: Bart Versteeg

Donderdag 29 augustus

Rondleidingen Raadhuis

Dudokpark

Het DAC organiseert rondleidingen door het Raadhuis in de avondschemering. Meer informatie is te vinden op www.dudokarchitectuurcentrum.nl.

Massage in de Hooiberg

De Hooiberg

Bent u lekker ontspannen na deze mooie zomer? Houd dat gevoel vast door een heerlijke ontspanningsmassage te boeken. Bel voor een afspraak 06-11850095.

Koffie-inloop

10.00 uur | Wijkcentrum de Geus

Een gezellige inloop. Loop gewoon even binnen. U bent van harte welkom.

Music around the fireplace

20.30 uur | De Stookplaats

Drie artiesten treden volledig akoestisch op in het sfeervolle De Stookplaats in Hilversum, waar de houtkachel brandt en de speciaalbiertjes koud staan. Gratis entree.

Zaterdag 31 augustus

Open Dag Globe

12.00 uur | Globe in het MCO

Wil je een instrument bespelen, tekenen, zingen, fotograferen, flamenco dansen, in een klassiek ensemble spelen of in een popband optreden, zagen, knippen of aquarelleren? Kom kennismaken. Het complete aanbod vind je op www.globeckc.nl.

Zondag 1 september

Zondagochtend

10.00 uur | Beeldentuin
De Zanderij

Miranda van den Eijnden organiseert een boswandeling. De wandeling is voor iedereen die verlieservaring(en) door overlijden kent. Bijdrage € 10,-. Graag vooraf aanmelden bij info@praktijkartesia.nl of 06-23665687.

Fietstocht

10.00 uur | Museum Hilversum

Fietsgilde 't Gooi rijdt de dagtocht 'Combi Fietsboot Eemlijn'. Voor meer informatie over deze en de overige tochten van Fietsgilde 't Gooi zie www.fietsgilde.nl.

Kerkdienst

11.00 uur en 18.00 uur | Evangeliegemeente De Deur

Onze diensten bestaan uit zingen, bidden en een Bijbelse actuele preek. Info: 06-51507971.

Geneeskrachtige planten

14.00 uur | Costerustuin

Een rondleiding door de Costerustuin met speciale aandacht voor de planten met geneeskracht.

Maandag 2 september

Weg en Wijzer

10.00 uur | Lopes Dias

Voor al je vragen rondom administratie, formulieren, inkomen, toeslagen, voorzieningen, werk en meer. Maandag 10.00 -11.30 uur in wijkcentrum Lopes Dias, dinsdag 15.30 - 17.00 uur in wijkcentrum Kleine Lelie, donderdag 10.00 -11.30 uur in wijkcentrum St. Joseph.

Kaarten maken

13.30 uur | De Kleine Lelie

Een gezellige activiteit voor creatieve mensen. Een vrijwilligster helpt u zo nodig op weg. De kosten zijn € 2,-.

Kantelkoor

20.00 uur | Silo

Wij zijn een klein, gemengd koor en zingen a capella meerstemmige, klassieke muziek uit alle stijlperiodes. Geen contributie, wel een pot voor een vrije bijdrage. Info: marionvanzonneveld@gmail.com.

Dinsdag 3 september

Computerinloop senioren

9.30 uur | De Kleine Lelie

U kunt terecht voor gratis hulp met uw computer, laptop, tablet en telefoon. Er zijn computers en vrijwilligers om u te helpen.

Kennismaking seniorengym

9.45 uur | Beatrix Gebouw

Dit is voor senioren die hun fitheid willen onderhouden om daardoor makkelijker onder de mensen te kunnen blijven komen. Deelname is gratis, vooraf aanmelden hoeft niet. Tel.: 035-6219353.

Inloopspreekuur

10.00 uur | Regenboogkerk

Gratis inloopspreekuur van WerkInJeEigenWijk speciaal voor aantoonbare cliënten van de voedselbank met werkVINDtraject, bel 06-40414560 voor een snelle afspraak.

Open inloop

15.30 uur | Bibliotheek

Je bent welkom tijdens de open inloop in onze FabLab-bus. Heb je de workshop 3D-printen gevolgd? Dan krijg je een FabLab-pas. Hiermee kun je naar de open inloop komen in de FabLab-bus en zelf aan de slag gaan.

Woensdag 4 september

Fietstocht

10.00 uur | Museum Hilversum

Fietsgilde 't Gooi rijdt dagtocht 'Van Zodden naar Buitenplaats'. Voor meer informatie over deze en de overige tochten van Fietsgilde 't Gooi, zie www.fietsgilde.nl.

Themaochtend

10.00 uur | Bibliotheek Loosdrecht

Bert ten Napel vertelt over passende ondersteuning voor het langer prettig thuiswonen van senioren en mensen met beginnende dementie.

Donderdag 5 september

Open tekentafel

9.00 uur | De Kleine Lelie

Een gratis creatieve activiteit voor volwassenen, begeleid door een vrijwilliger. Kom eens vrijblijvend langs.

Powersoos

18.00 uur | Viore, centrum voor mensen die leven met kanker

Jongvolwassenen die kanker hebben (gehad) zijn welkom. Je kan dan aanschuiven aan de gezellige eettafel en alles kan ter sprake komen. Aanmelden via vrijwilligers@viore.org.

Archeologische sporen

20.00 uur | Infoschuur 't Gooi

Archeologische sporen van de Tweede Wereldoorlog in Hilversum. Locatie: Infoschuur 't Gooi, Naarderweg 103 A, 1217 GL Hilversum (aan de N524 H'sum-Bussum) Toegang is gratis.

Workshop speksteen vormen

10:00 uur | Viore, centrum voor mensen die leven met kanker

Vrijdagochtend 6 sept. bij Viore een eigen kunstwerkje van speksteen maken. Het zachte steensoort is makkelijk te bewerken. Kosten € 5,00. Opgeven: vrijwilligers@viore.org of bellen 035 685 35 32. Meer info: www.viore.org/agenda