Een beeld van de tijdelijke overweg.
Een beeld van de tijdelijke overweg. Foto: Provincie Noord-Holland

Weekend vol werk aan tijdelijke overgang Mussenstraat

HILVERSUM Omwonenden van het spoor bij de Oude Amersfoortseweg en de Mussenstraat kunnen komend weekeinde hinder ondervinden van werkzaamheden. Aannemer BAM realiseert tussen zaterdag 7 september (00.00 uur) en maandag 9 september (5.00 uur) de tijdelijke spoorwegovergang. Tijdens deze klus rijden er geen treinen tussen Hilversum en Amersfoort.

De spoorwegovergang aan de Oosterengweg blijft open voor verkeer, zo meldt de provincie Noord-Holland. Automobilisten, fietsers en voetgangers moeten dit weekend geen last hebben van dichte spoorbomen. Bewoners kunnen volgens de provincie wel overlast hebben van bijvoorbeeld het doorslijpen van de spoorstaven en het aanbrengen en het verdichten van steenslag. Dit staat zaterdag op de planning. Zondag 8 september is gereserveerd voor het afbpouwen en het testen van het nieuwe systeem.
Verder heeft de buurt de afgelopen dagen al kunnen zien dat deze klus eraan komt. De strook met parkeervakken langs het spoor aan de zijde van de Mussenstraat wordt gebruikt voor kranen en materialen. Ook is er een bouwkeet voor het personeel neergezet.
Deze tijdelijke overgang is vanaf april 2020 bedoeld voor fietsers, voetgangers en hulpdiensten. De Oosterengweg is anderhalf jaar buiten gebruik vanwege de aanleg van de spoorwegonderdoorgang van het HOV-traject. Als de onderdoorgang is gerealiseerd in 2022 dan wordt de tijdelijke overgang aan de Mussenstraat weer opgedoekt.