Seinhorst nieuw thuis SNS-winkel

HILVERSUM De Seinstraat 106A is sinds maandag 2 september het nieuwe onderkomen van de SNS-winkel. Volgens de bank is de locatie bij winkelcentrum Seinhorst centraler gelegen en per auto beter bereikbaar dan het oude pand aan de 's-Gravelandseweg.

De vertrouwde gezichten van de SNS zijn meeverhuisd naar het pand waar de SNS'ers dagelijks terecht kunnen voor hun bankzaken, zoals het afsluiten van een betaal- of spaarrekening, hypotheek, verzekering en advies op maat. Het idee achter de verhuizing is om meer in contact te komen met de klanten. "We willen dichter bij onze klanten zijn", meldt Louise Brouwer, manager van de SNS-winkel. "Aan de Seinstraat stappen mensen makkelijker binnen met grote en kleine vragen over geld bij het doen van hun dagelijkse boodschappen."
Komende zaterdag is het feest in de nieuwe SNS-winkel. Tussen 10.00 en 16.00 uur kunnen bezoekers binnenlopen en maken dan onder andere kans op een van de zes waardebonnen van Seinhorstwinkeliers ter waarde van 50 euro. De bank is geopend tijdens winkeltijden; ook tijdens koopavonden en op zaterdag.


Alle balkons op de Kupstraat zijn onveilig

HILVERSUM In tegenstelling tot de balkons op de Oosterengweg en de Van Linschotenlaan blijken diverse balkons op de Erfgooiersstraat en de Kupstraat niet veilig te zijn. Dat meldt woningcorporatie Dudok Wonen aan de huurders in een brief die zaterdag 28 augustus in de brievenbus lag.

Dat betekent voor deze bewoners dat zij voorlopig geen gebruik mogen maken van hun balkon aan de achterzijde. Het gaat om de huisnummers 509 tot en met 531 aan de Erfgooiersstraat en alle balkons aan de Kupstraat. "Het staal in de balkons ligt niet op de juiste plek in het beton, waardoor de draagkracht niet voldoet aan de norm", blijkt uit onderzoek. De komende weken verricht Dudok Wonen nader onderzoek en in september verzorgt zij een bewonersavond.
Vorige week werd ook duidelijk dat deze corporatie eenzelfde probleem heeft aan Den Ool. Daar wachten de huurders al maanden - naar verluidt sinds eind 2018 - op een oplossing.