Geweld tegen politie baart topman zorgen

hilversum Korpschef Erik Akerboom van de politie spreekt zijn afschuw uit over het heftige geweld van afgelopen weekend tegen politiemedewerkers, onder andere in Hilversum. "Het lijkt alsof mensen een steeds korter lontje krijgen."

De afgelopen week was er onder meer buitensporig geweld tegen agenten in Rotterdam, Utrecht én dus Hilversum. In de Herenstraat kreeg een wetsdienaar een vuistslag in zijn gezicht. De dader was een 23-jarige man uit Weesp.
Het incident vond plaats rond 4.10 uur. De politie kreeg de oproep om naar de Herenstraat te komen vanwege een opstootje. Toen een van de dienders de man staande hield, aldus de politie Hilversum op Facebook, probeerde de Weesper nog steeds de confrontatie met de tegenpartij op te zoeken. Bij het tegenhouden van de man kreeg een agent de vuistslag. De Weesper werd aangehouden, verzette zich en raakte de agent nogmaals in het gezicht.
Na de aanhouding bleek dat de verdachte kort ervoor een andere man, een 25-jarige man uit Hilversum, had mishandeld door hem met een bierfles op het hoofd te slaan. Dit is door camera's vastgelegd.
Akerboom noemt het geweld tegen politiemensen van de afgelopen dagen bijzonder ernstig. "Als werkgever maak ik mij zorgen over het geweld dat mijn mensen tegenkomen."


Laptoproof bij basisscholen

hilversum De twee locaties van de Elckerlyc aan de Schuttersweg (sinds maandag de Vondelschool) en Van Hogendorplaan zijn de afgelopen anderhalve week beroofd van een flink aantal latops en iPads. Of er een verband is tussen beide diefstallen is onduidelijk.

De leiding van de basisschool aan de Schuttersweg ontdekte vorige week maandag - de eerste schooldag na de zomervakantie - dat de daders het weekend daarvoor hadden toegeslagen. Afgelopen weekend was de school aan de Van Hogendorplaan aan de beurt. Directeur-bestuurder Geert Looyschelder van STIP, de stichting waar beide scholen onder vallen, baalt van de inbraken. "Onze leerlingen werken hier dagelijks mee. Het is net alsof er bij je thuis wordt ingebroken. Het maakt wantrouwig."

13: Vondelschool