Onverwachte locatiestress bij Viore

HILVERSUM Sneller dan gedacht moet Viore op zoek naar een andere passende locatie. Nu ziekenhuis Tergooi de nieuwbouw in één keer kan realiseren, moet het centrum, dat gevestigd is aan het Oostereind 115, eerder de locatie verlaten.

Dat Viore op den duur moest gaan wijken, was bekend bij de instelling. Alleen zou dat in een later stadium gebeuren. Het nieuwe ziekenhuis zou in twee fases gerealiseerd gaan worden. Daar is sinds begin dit jaar verandering in gekomen, toen Tergooi het voor elkaar kreeg om de gehele financiering van het nieuwe ziekenhuis - dat in 2024 gereed moet zijn - rond te krijgen.

De mededeling dat Viore nu voor 1 juli 2020 weg moet zijn, is behoorlijk onverwachts gekomen. Dat zorgt voor de nodige stress. Inmiddels is het centrum naarstig op zoek naar een nieuwe en passende locatie. Die is, ondanks meerdere gesprekken, nog niet gevonden. Woensdagavond is wethouder Karin Walters van Zorg door haar eigen Hart voor Hilversum-fractie gevraagd of zij Viore hierbij kan helpen.

Viore is een activiteiten-, inloop- en informatiecentrum voor mensen die kanker hebben of hebben gehad en voor nabestaanden. Sinds 2012 kunnen inwoners uit de hele Gooi en Vechtstreek terecht in het onderkomen net onder de vleugel van Tergooi aan het Oostereind. Burgemeester Pieter Broertjes verrichtte op 29 februari 2012 de opening van Viore. Inmiddels zijn er al meer dan 40.000 bezoekers geweest.