Dudokfestival: cabaret, opera en verteltheater

HILVERSUM Drie verschillende voorstellingen op drie geheime en verrassende locaties. Dat is het jaarlijkse Dudokfestival. De alweer zesde editie is komende zaterdagavond.

Dit jaar is het volgens de organisatie weer gelukt een wijk in Hilversum te selecteren waar stadsarchitect W.M. Dudok ruimschoots aanwezig is. Voorafgaand aan deze voorstellingen kan het publiek een lezing bijwonen over het werk van Dudok in het Alberdingk Thijm College op het Laapersveld. Op vertoon van een gekocht e-ticket vertelt Norman Vervat over de architect en zijn werken in deze specifieke wijk.
Na afloop van deze lezing verzamelen de bezoekers zich op een van de drie startlocaties en lopen zij in een carrousel door Hilversum. Dit jaar zijn Rosa da Silva (cabaret), Hilversummer Marcel Reijans en Willem de Vries (opera) en Light&Shadow (verteltheater) geprogrammeerd. Na afloop komen alle bezoekers voor een borrel bij elkaar in Hotel Lapershoek waar ook de artiesten zich mengen onder het publiek en kunnen napraten over deze avond. Voor meer informatie en kaarten: www.dudokfestival.nl.


Vijfde editie het Rondje Meent

hilversum Van getrainde hardlopers tot niet-sporters die een stukje willen proberen: iedereen kan meedoen met 'Rondje Meent' komende zondag. Het hardloopevenement in de Hilversumse Meent vindt voor alweer de vijfde keer plaats. Aan de vorige editie deden bijna 200 mensen mee.

Tussen 10.00 en 13.00 uur zijn er lopen van vijf (één ronde) en tien kilometer (twee rondes), er is een kidsrun (1,2 kilometer) en wandeltochten en workshops op het centrale plein bij de Kruisdam. Het parcours loopt van het centrale plein, door de groengordel, langs Kinderboerderij De Meent, om via de randweg van de Hilversumse Meent en het park weer terug te komen bij het plein. Voor kinderen jonger dan 4 jaar is er een peuterhindernisbaan op het plein.
Inschrijven gaat via inschrijven.nl. Ga naar 15 september en klik op 'Rondje Meent, Hilversum'. Wie zich online aanmeldt, betaalt 2 (kidsrun, wandeltocht) of 5 euro (5 of 10 km). Aanmelden op de dag zelf kan ook en kost 3 of 5 euro. Dit kan in de Kruisdam.