In postkantoor komen 21 woningen

hilversum Twee stadsvilla's, achttien appartementen en een vrijstaande woning. Dat is in het kort het plan voor de transformatie van het oude postkantoor aan de Kerkbrink. De verkoop start binnenkort.

Het in Varsseveld gevestigde Ten Brinke Vastgoedontwikkeling heeft de eer om het in de Tweede Wereldoorlog gebouwde monument om te toveren tot een fijne woonplek. "Deze ontwikkeling geeft een impuls aan de levendigheid van het centrum en maakt de oorspronkelijke schoonheid van het monument weer zichtbaar", vermeldt het bedrijf op de eigen website. "De hoge plafonds, industriële look en grote raampartijen dragen bij aan een heel bijzondere woonsfeer."

Het postkantoor bestaat uit een ensemble van drie bouwdelen. Aan de voorkant komen de twee stadsvilla's. De oorspronkelijke publiekshal blijft semipubliek en wordt weer volledig teruggebracht naar de oorspronkelijke afmetingen. De twee grote en bekende kunstwerken, een wandschildering en een mozaïek, blijven op die manier zichtbaar. Deze publiekshal wordt bestemd als commerciële en/of maatschappelijke ruimte. Het industriële achterhuis wordt verdeeld in achttien appartementen. De monumentale garage achter het gebouw wordt verbouwd tot één vrijstaande woning. In de kelder komen achttien parkeerplaatsen en op het maaiveld nog eens drie.

9 'Karakter'