De twee villa's komen aan de voorzijde.
De twee villa's komen aan de voorzijde. Afbeeldingen: Ten Brinke Vastgoedontwikkeling B.V.

'Karakter monument blijft hier zichtbaar'

Het verkoopbord staat sinds woensdag voor het oude postkantoor aan de Kerkbrink. De prijzen variƫren van 299.000 tot 710.000 euro voor een woning.

Vervolg van de voorpagina

Hoewel de verkoop van de 21 verschillende woningen in het al geruime tijd leegstaande pand achter Museum Hilversum dus nog niet is begonnen, is nu al wel duidelijk dat er veel belangstellenden zijn. Al op de eerste dag kwamen er meerdere aanmeldingen binnen, vertelt Sharon van Mechelen van Schuitema Makelaars, dat samen met De Koster de verkoop op zich neemt. Zij gaat ervan uit dat vooral tweeverdieners interesse zullen hebben in een woning en dan vooral mensen die op zoek zijn naar ruimte, maar tegelijk in een stedelijke omgeving willen (blijven) wonen.

Er zijn drie typen appartementen: middelgroot, groot en extra groot. De middelgrote, bij elkaar vijf, zijn 60 tot 65 vierkante meter groot en verkrijgbaar vanaf 299.000 euro. De grote, bij elkaar zes, zijn 78 tot 95 vierkante meter groot met een prijs vanaf circa 377.000 euro. De extra grote appartementen tot slot, zeven in totaal, zijn 108 tot 172 vierkante meter groot en verkrijgbaar vanaf circa 510.000 euro. De grote en extra grote appartementen beschikken bovendien over een groot dakterras waar het, aldus de verkoopsite, 'in de zomer heerlijk toeven is'.
De twee stadsvilla's aan de voorzijde, 210 vierkante meter groot met een prijs vanaf circa 640.000 euro, kijken uit op de Kerkbrink, Museum Hilversum en de Grote Kerk en tellen maar liefst vier etages. De vrijstaande woning van 130 vierkante meter kost ruim zeven ton. "De achttien appartementen worden volledig binnen de structuur van het monument ingepast", aldus Ten Brinke. "Ook hier blijft overal het karakter van het monument zichtbaar en beleefbaar. Het merendeel van de appartementen krijgt een insteekverdieping, waardoor een speelse indeling en een grote diversiteit aan afmetingen ontstaat."

Voor meer informatie, zie www.woneninhetpostkantoor.nl.

De vrijstaande woning.
De situatie nu.