Behandeling en gevolgen van prostaatkanker

hilversum Tergooi, UMC Utrecht, Antoni van Leeuwenhoek en Meander Medisch Centrum, in samenwerking met de ProstaatkankerStichting en Viore, houden woensdag 2 oktober een informatiebijeenkomst over prostaatkanker.

Aan bod komen niet-uitgezaaide prostaatkanker, de behandelmogelijkheden en de gevolgen die ziekte en behandeling kunnen hebben voor patiënten en hun partners.
Onder andere dr. M. Barendrecht, oncologisch uroloog bij Tergooi, komt aan het woord over hoe de diagnose prostaatkanker tot stand komt. Dr. W. Vogel, radiotherapeut en nucleair geneeskundige bij het Antoni van Leeuwenhoek, geeft informatie over radiotherapie en hormoontherapie bij prostaatkanker en de bijwerkingen daarvan. Viore en de ProstaatkankerStichting vertellen over de (psychosociale) gevolgen van prostaatkanker en wat zij voor patiënten kunnen betekenen.

De gratis toegankelijke bijeenkomst begint om 19.00 uur in de Wesselzaal van Tergooi (locatie Hilversum). Vanaf 18.30 uur is de ontvangst met koffie en thee. Vooraf aanmelden kan via vrijwilligers@viore.org of 035-6853532.


Fotowedstrijd 'Kleurrijk Sypesteyn'

loosdrecht Na een succesvolle editie in 2016 organiseert Stichting Vrienden van Sypesteyn dit jaar opnieuw een fotowedstrijd. Het thema van dit jaar is: 'Kleurrijk Sypesteyn' en iedereen kan hieraan deelnemen.

Het is een voorwaarde dat de foto's in dit seizoen zijn gemaakt in of rond de tuin van het kasteel aan de Nieuw-Loosdrechtsedijk in Loosdrecht. Wie wil meedoen kan zijn of haar foto tot en met 31 oktober sturen naar: fotowedstrijd@vriendenvansypesteyn.nl.
De prijzen: een high tea voor twee personen bij restaurant Op Sypesteyn, een cadeaubon van Kamera-Express en een fotoshoot door Henk Hennuïn voor maximaal vijf personen (inclusief een kleurenafdruk).
Met de start van het nieuwe seizoen zal de jury de winnaars van de fotowedstrijd bekendmaken en het jurycommentaar toelichten tijdens een feestelijke bijeenkomst waar alle deelnemers via de mail voor worden uitgenodigd.