Zevende Filmfestival

hilversum De zwarte komedie Parasite is dit jaar de openingsfilm van de zevende editie van Filmfestival Hilversum, van woensdag 9 tot en met zondag 13 oktober. Vijf dagen lang staat het filmtheater in het teken van het beste dat het nieuwe filmseizoen te bieden heeft.

Zo zijn er voorpremières, muziek (in samenwerking met Podium de Vorstin), Q&A's met regisseurs, een filmquiz en verfilmde boeken in Film & Literatuur.
Met Parasite keert filmmaker Joon-ho Bong na zijn Engelstalige films Okja en Snowpiercer terug naar zijn Koreaanse roots en levert een familiedrama over de jongeman Ki-taek, wiens hele familie werkloos en straatarm is. Wanneer ze in aanraking komen met de bijzonder rijke familie Park, zien ze de kans schoon om op hun geheel eigen wijze in hun levensonderhoud te voorzien en raken ze verwikkeld in een onverwacht incident.

Kaartjes (inclusief bubbels en hapjes) voor de feestelijke openingsavond van Filmfestival Hilversum op 9 oktober kosten 12,50 euro. Voor Cineville pashouders is er een toeslag van 4,50 euro. Het programma start om 20.15 uur.