Een feestelijke cantate van J.S. Bach op de Brink. Zaterdag 28 september om 16.30 uur in de Grote Kerk.
Een feestelijke cantate van J.S. Bach op de Brink. Zaterdag 28 september om 16.30 uur in de Grote Kerk.

vrijdag 27 september

wandeling Heikracht

14.00 uur | Beeldentuin
De Zanderij

Een mooi stukje natuur voor de wandeling van ca. 7 km. Iedereen is uitgenodigd mee te wandelen, een gezellige en sportieve ontspanning.

Twee lezingen over Vrede

19.00 uur | Raadhuis Hilversum

Mark Bijkerk van Holland Mast geeft een lezing over hoe duurzaamheid met vrede verbonden is. May-May Meijer vertelt wat Peace SOS doet als het gaat om vrede over grenzen heen. Wij willen wereldvrede. Je bent van harte welkom.

Zaterdag 28 september

Fietstocht

10.00 uur | Museum Hilversum

Fietsgilde 't Gooi rijdt de dagtocht 'Vechtstreek Zuid'. Voor meer informatie over deze en de overige tochten van Fietsgilde 't Gooi, zie www.fietsgilde.nl.

Cantate op de Brink

16.30 uur | Grote Kerk

Een feestelijke cantate van J.S. Bach. Uitgevoerd wordt de cantate 'Herr Gott, dich loben alle wir' door het Orkest van Cantate op de Brink, Dudok Kamerkoor en vier solisten. Muzikale leiding: Harry van Berne. Inleiding: Marcel Poorthuis. Toegang vrij, collecte na afloop.

'Amai'

20.15 uur | Theater Kleintje Kunst

Vanavond ontvangen we de Vlaamse cabaretier Pieter Verelst, die de try-out van z'n nieuwe programma 'Amai' presenteert. Reserveren: theaterkk@gmail.com of bel/sms 06-54220108. Entree € 15,-.

Zondag 29 september

5Rhythms dans

11.00 uur | Jenaplanschool
de Wilgetoren Hilversum

Zin om lekker te dansen? 5Rhythms is een actieve en vrije bewegingsvorm. Leer om met aandacht in je lichaam aanwezig te zijn en vind meer (bewegings)vrijheid. Meer info: movingsparkles.com of info@mirjamvanhasselt.nl.

Workshop fotograferen

15.00 uur | Grafisch Atelier
Hilversum

In deze workshop gaat Hilma Hendriks eerst in op de smartphonecamera als fototoestel. Zij legt uit hoe je nog mooiere foto's maakt door aandacht te besteden aan compositie, belichting, wide angle en macro. Prijs € 15,-.

Maandag 30 september

Gratis inloopspreekuur

10.00 uur | Lopes Dias

Weg en Wijzer voor al je vragen rondom administratie, formulieren, inkomen, toeslagen, voorzieningen, werk en meer. Maandag 10.00 - 11.30 uur wijkcentrum Lopes Dias, dinsdag 15.30-17.00 uur wijkcentrum Kleine Lelie, donderdag 10.00 -11.30 uur wijkcentrum St. Joseph.

Kantelkoor

20.00 uur | Silo Hilversum

Tenoren, wij zijn een klein gemengd koor en zingen a capella meerstemmige, klassieke muziek uit alle stijlperiodes. Repetitie elke maandagavond in sfeervol kerkje. Geen contributie, wel een pot voor vrije bijdrage. Info: marionvanzonneveld@gmail.com.

Dinsdag 1 oktober

Gratis workshop

10.00 uur | Regenboogkerk

Workshop werkenden/werkzoekenden. Info/aanmelden: https://www.werkinjeeigenwijk.nl/contact-opnemen of http://heartfeltidentity. 06-40414560.

ZZP Info Punt

10.00 uur | FNV Vakbondshuis

Over alle facetten van het ondernemen vindt u brochures en u treft goed opgeleide kaderleden. Ook voor wie als zzp'er wil starten heeft het vakbondshuis waardevolle informatie.

Creatieve workshop

10.00 uur | Viore, centrum voor mensen die leven met kanker

Workshop Schrijfcafé. Aan de slag met leuke schrijfopdrachten gegeven door schrijfcoach Corrie Gramser. Aanmelden: vrijwilligers@viore.org of 035-6853532.

Koffie-inloop

10.00 uur | Wijkcentrum de Geus

Elke dinsdag en donderdag een gezellige inloop. Gastvrouw of gastheer aanwezig. Bewoners ontmoeten elkaar op een ongedwongen wijze. Loop gewoon even binnen. U bent van harte welkom.

Gratis introductieles

10.00 uur | De Zoutkeet

Op de Dag van de Ouderen is een gratis les meer bewegen voor ouderen. Een les waarin niet alleen het lichaam beweegt maar ook de hersenen actief meedoen. Aanmelden voor 29 september: R. van Engelen, 035-6219353 na 17.00 uur.

informatiebijeenkomst

18.30 uur | Bibliotheek Hilversum

Start van een nieuwe literaire leesclub. Aanmelden niet nodig.

Woensdag 2 oktober

Cultuurhistorische rondreis

10.00 uur | Bibliotheek Loosdrecht

Henk Butink vertelt aan de hand van een audiovisuele show over een cultuurhistorische rondreis door Japan – Centraal - en West Honshu – , een unieke ervaring van oud en nieuw. Iedereen is van harte welkom, de entree is vrij.

Gratis proefduiken

19.15 uur | Zwembad De Lieberg

De Onderwatersport Vereniging Hilversum (OSVH), organiseert op de woensdagen 2 en 9 oktober introductieavonden. Dit is een hele mooie gelegenheid om eens kennis te maken met de diverse onderwatersporten.

Donderdag 3 oktober

PowerSooS

18.00 uur | Viore, centrum voor mensen die leven met kanker

Jongvolwassenen die kanker hebben (gehad) zijn welkom bij de PowerSooS van Viore, elke 1e donderdag van de maand. Je kan dan aanschuiven aan de gezellige eettafel en alles kan ter sprake komen. Aanmelden via vrijwilligers@viore.org.

Mindfulness bij Viore

19:30 uur | Viore, centrum voor mensen die leven met kanker

8 x Mindfulness €40,- bij Viore voor iedereen die leeft met kanker. Mindfulness: minder last van angst, stress, vermoeidheid, stemmings- wisselingen, slapeloosheid. Start donderdagavond 26 september. Mail vrijwilligers@viore.org of bel 0356853532.

Vrijdag 4 oktober

Creatieve workshop: Linoleum snijden

10:00 uur | Viore, centrum voor mensen die leven met kanker

Op 4 oktober 10.00 - 12.00 uur creatieve workshop linoleum snijden bij Viore voor wie leeft met kanker. Ontwerpen, gutsen, eigen stempel maken en afdrukken voor bijvoorbeeld (kerst)kaarten. Mail vrijwilligers@viore.org of 035 685 35 32. Kosten€ 5,-.

Speciale koffie-inloop Week van de Eenzaamheid

13:30 uur | Stichting Maatjesproject Gooi en Vechtstreek

In Hilversum organiseren we op vrijdag 4 oktober een speciale koffie-inloop met een kraampje van de Creaclub en boekenmarkt. Van harte welkom aan de Orchideestraat 8 van half 2 tot half 4.

Koffie-inloop

13:30 uur | Stichting Maatjesproject Gooi en Vechtstreek

Elke eerste vrijdag van de maand is er koffie-inloop in de ontmoetingsruimte van het Maatjesproject aan de Orchideestraat 8 in Hilversum. U bent van harte welkom van 13:30 - 15:30 uur voor een kopje koffie of thee met wat lekkers erbij.

Roze 50plus café

16:00 uur | Filmtheater Hilversum

Op vrijdag 4 oktober houden wij voor de tweede maal het ROZE 50PLUS CAFË In het Filmtheater: bijeenkomst voor de oudere mensen van de LHBTI-gemeenschap. Je bent van harte welkom vanaf 16.00 uur.

DIERENDAGCONCERT bij de Seinconcerten!

20:15 uur | Kerkgebouw de Morgenster

Ons twintigste! seizoen begint: het traditionele buren-voor-buren concert nu als Dierendagconcert met o.a. het beroemde Carnaval des Animaux van Saint-Saens én 'gast'zangeres Karin Strobos. Maar ook om 17.00 uur al een kinderconcertversie hiervan!

Zaterdag 5 oktober

Argo-Wandeltocht

11:00 uur | Scouting de Argonauten

Op zaterdag 5 oktober 2019 is de Argo-herfstwandeltocht weer terug. Ter gelegenheid van het 75-jarig bestaan hebben we deze oude traditie nieuw leven ingeblazen. De start is tussen 11.00 en 12.00u. Inschrijven via www.argonauten.nl/wandeltocht

Go Global Education Fair voor studie in de VS en Canada! Noord Amerika blijft interessant als studiebestemming

11:30 uur | Gemeentelijk Gymnasium Hilversum

Wil jij alles weten over de mogelijkheden van studie in de VS of Canada? Kom dan naar de Go Global Education Fair op 5 of 6 oktober en ontmoet vertegenwoordigers of Alumni van Amerikaanse of Canadese scholen. Meld je aan via goglobaleduationfair.com

Workshop screenprinting onto fabric – Grafiek2019

14:00 uur | Grafisch Atelier Hilversum

Ben je geïnteresseerd in de mogelijkheden van zeefdruk op textiel? Zou je je eigen illustraties op stof willen drukken? Speel je graag met patronen? Dan is deze workshop van twee halve dagen zeker de cursus voor jou!

Theatergroep Fusie speelt "Blind Dates"

20:00 uur | Theater Santbergen

Daten is de hel, maar alleen zijn is ook niet gezellig. In deze komische voorstelling hebben zes mensen zich dus maar opgegeven voor een avondje 'blind daten'.

Berichten van zee, hommage aan JJ Slauerhoff

20:15 uur | Muziekcentrum van de Omroep (MCO)

Op zaterdag 5 oktober brengen zangeres Marlous Lazal en haar trio een hommage aan Nederlands grootste romantische dichter Jan Jacob Slauerhoff, die op 5 oktober 1936 in Hilversum overleed. Zanger trompettist Jeroen Zijlstra is special guest.

Zondag 6 oktober

Zondagochtend wandeling na verlies

10:00 uur | beeldentuin De Zanderij

Op zondag organiseert Miranda van den Eijnden weer een boswandeling. De wandeling is voor iedereen die verlieservaring(en) door overlijden kent. Bijdrage € 10,00. Graag vooraf aanmelden bij info@praktijkartesia.nl of 06-23 66 56 87.

Kinderkleding & Speelgoedbeurs XXL nieuw & 2e kans items

10:00 uur | Dudok Arena

Grootste kinderbeurs van Nederland! Maar liefst 270 kramen met nieuwe & 2e kans items voor kids van 0 tot 10 jaar. Kom voordelig shoppen! Met zoveel kramen slaag je altijd. Info en tickets via www.GooiseKledingbeurs.nl

Kerkdienst

11:00 uur | Evangeliegemeente De Deur

Kerk is niet saai. Kom langs en zie wat God in uw leven kan doen! God verandert nog steeds mensenlevens. onze diensten bestaan uit zingen, bidden en een Bijbelse actuele preek waar je door de week iets mee kunt. Info: 06-51507971

Open deurendag in de Meentwerf

13:00 uur | De Meentwerf

Maar liefst 5 ateliers zijn open in de Meentwerf. Hier zijn o.a. schilderijen, design tassen, keramiek en graffiti art te zien. De Mongoolse tent is te bewonderen en De Kantina is open voor een heerlijk kopje koffie met gebak. Gratis toegang.

Open deurendag in de Meentwerf

13:00 uur | De Meentwerf

Maar liefst 5 ateliers zijn open in de Meentwerf. Hier zijn o.a. schilderijen, design tassen, keramiek en graffiti art te zien. De Mongoolse tent is te bewonderen en De Kantina is open voor een heerlijk kopje koffie met gebak. Gratis toegang.

Kerkdienst

18:00 uur | Evangeliegemeente De Deur

God is groter dan uw probleem. Kom langs en ervaar wat God in uw leven kan doen! Tijdens onze diensten zingen we, we bidden en aanbidden God. De preek is bijbels gefundeerd en actueel. Kom langs! info: 06-51507971

Maandag 7 oktober

Weg en Wijzer - gratis inloopspreekuur

10:00 uur | Wijkcentrum Lopes Dias

Voor al je vragen rondom administratie, formulieren, inkomen, toeslagen, voorzieningen, werk en meer... Maandag 10.00-11.30u: wijkcentrum Lopes Dias, dinsdag 15.30-17.00u: wijkcentrum Kleine Lelie, donderdag 10.00-11.30u: wijkcentrum St. Joseph.

Globe Kamer Ensemble weer van start

19:45 uur | Muziekcentrum van de Omroep (MCO)

Nieuwe leden kunnen zich weer aanmelden bij het Globe Kamer Ensemble. Dwarsfluit, altblokfluit, viool, cello, contrabas zijn meteen welkom. Andere instrumenten in overleg. 2 concerten per seizoen. Repetities: maandagavond. www.globeckc.nl

Globe Kamer Ensemble weer van start

19:45 uur | Globe in het MCO

Vanaf september kunnen nieuwe leden zich weer aanmelden om mee te repeteren. Niveau gemiddeld Repetities: Maandagavond 19.45-21.15 uur. Locatie: Muziekcentrum van de Omroep, Heuvellaan 33, 1217JL Hilversum Informatie en inschrijven: www.globeckc.nl

Kantelkoor heeft plaats voor enkele tenoren

20:00 uur | Silo

Tenoren, wij zijn een klein gemengd koor en zingen a capella meerstemmige, klassieke muziek uit alle stijlperiodes. Repetitie elke maandagavond in sfeervol kerkje. Geen contributie, wel een pot voor vrije bijdrage. Info: marionvanzonneveld@gmail.com

Dinsdag 8 oktober

GRATIS inloopspreekuur van WerkInJeEigenWijk voor cliënten van Voedselbank

10:00 uur | Regenboogkerk

elke dinsdag GRATIS inloopspreekuur van WerkInJeEigenWijk speciaal voor aantoonbare cliënten van de Voedselbank met werkVINDtraject, bel 0640414560 voor een snelle afspraak!

Koffie-inloop in de Geus, weekleijks een gezellig trefpunt voor bewoners van Hilversum .

10:00 uur | Wijkcentrum de Geus

Elke Dinsdag en donderdag gezellige inloop vanaf 10 tot 12 uur. De koffie of thee (met koekje) staat klaar.Gastvrouw of gastheer aanwezig.Bewoners ontmoeten elkaar op een ongedwongen wijze. Loop gewoon even binnen.U bent van harte welkom.

Globe Senioren Ensemble

10:30 uur | Globe in het MCO

Het Globe Senioren Ensemble speelt iedere dinsdagochtend gezellig samen onder deskundige leiding. In september beginnen de repetities weer, en kunnen nieuwe leden weer aansluiten. Voor meer informatie en aanmelden, www.globeckc.nl tel. 035-6886800.

HULP BIJ UW ADMINISTRATIE

15:30 uur | De Kleine Lelie

Overziet u het niet meer zo goed ? Het project WEG&WIJS is dinsdags aanwezig in de Kleine Lelie om u te helpen zicht te krijgen op uw eigen (financiele) administratie. Samen weten we meer. 15.30-17.00 uur, gratis en zonder afspraak.

Weg en Wijzer - gratis inloopspreekuur

15:30 uur | De Kleine Lelie

Voor al je vragen rondom administratie, formulieren, inkomen, toeslagen, voorzieningen, werk en meer... Maandag 10.00-11.30: wijkcentrum Lopes Dias, dinsdag 15.30-17.00: wijkcentrum Kleine Lelie, donderdag 10.00-11.30: wijkcentrum St. Joseph.

Energieloket Hilversum

19:00 uur | Energieloket HilverZon

Hilversummers kunnen met vragen over energiebesparende maatregelen in huis of het op duurzaamheid laten checken van een offerte van aannemer of installateur elke dinsdag van 19 tot 21 uur gratis terecht bij het Energieloket van HilverZon voor advies.

Lezing: Christenen in het Rome van de eerste eeuw

20:00 uur | De Morgenster

Di. 8 okt., 20.00 uur. Lezing in de Morgenster (Seinstraat 2) door Menno Veldstra n.a.v. zijn historische roman Kinderen en Keizers, een boek dat zich afspeelt in het Rome van de eerste eeuw. Toegang vrij. Een activiteit van Wijkgemeente Morgenster.

Woensdag 9 oktober

ALZHEIMER CAFE HILVERSUM WIJDEMEREN

19:30 uur | Wijkcentrum De Koepel

NIET PLUIS GEVOEL Dementie is een sluipend proces, dat vrijwel ongemerkt je leven binnenkomt. Het begint vaak met een gevoel dat er iets mis. Dit gevoel kun je het beste omschrijven als een 'niet-pluisgevoel'. Hoe kun je dit het beste oppakken ?