Brief aan Jaeger; kritiek op Hart

HILVERSUM Wethouder Wimar Jaeger moet, wanneer hij op wat voor manier dan ook opnieuw in opspraak komt, de eer aan zichzelf houden en terugtreden. Dat schrijft PvdA-raadslid Jacqueline Kalk in een open brief aan de D66-wethouder.

De wethouder overleefde afgelopen week weliswaar een motie van wantrouwen, ingediend door de SP en PvdA, maar kreeg van meerdere fracties een tik op de vingers. Aanleiding was het integriteitsonderzoek naar de wethouder die verschillende nevenfuncties - en dan in het bijzonder die bij de Dutch Media Week - niet had vermeld. Verder was er tijdens de discussie in de gemeenteraad vooral kritiek op zijn iets te betrokken bestuursstijl. De wethouder beloofde na enig aandringen hiermee aan de slag te gaan, maar weigerde zijn excuses aan te bieden aan SP-fractievoorzitter (en één van de drie melders) Bianca Verweij vanwege zijn uitlatingen tijdens het onderzoek.
Na het debat was met name Hart voor Hilversum het mikpunt van kritiek. Namens de grootste partij, voor de gemeenteraadsverkiezingen nog tegen alle vormen van belangenverstrengeling, steunde alleen raadslid Ria de Jong de motie van wantrouwen.

9 'Wethouder draaide'


Floyds gesloten

hilversum Voor Restaurant Floyds aan de Noodweg is het doek gevallen. Dat meldt mede-eigenaar Wilma van Ingen op Facebook.

Jarenlang runde zij samen met haar man Jan het restaurant dat vooral diende voor feesten en partijen. Nadat haar man vorig jaar overleed, maakte Van Ingen met Jeffrey Koopmans en Stefan Breijer, de eigenaren van Restaurant Hedgehog, een nieuwe start en werd het een plek voor lunch en diner. "21 jaar samen met mijn overleden lieve man ons ziel en zaligheid hier in gestopt", aldus Van Ingen. "Het is nu te huur, heb me buik er van vol."