Meerdere auto's vernield op Geuzenweg

hilversum Vandalen hebben in de nacht van zaterdag op zondag toegeslagen op de Geuzenweg. Daarbij zijn meerdere auto's vernield.

Via Nextdoor werd aan alle bewoners gemeld dat rond 3.00 uur jongeren heel veel auto's hebben vernield. "Wat ze hebben hebben gedaan weet ik niet, maar wij hoorden veel kabaal", aldus een bewoonster. "Wij zijn naar buiten gelopen en zagen jongeren schoppen tegen auto's en ruitenwissers eraf trekken. Wij konden niks meer zeggen, want ze renden heel hard weg. En we zagen helaas ook niet wie het waren."
Medebeheerder Ed Bakker van Wijkcentrum de Geus voegt toe dat er een avond eerder ook nog meerdere plantenbakken zijn vernield. Maar of er een verband is, is de vraag. Opvallend is verder dat de jongens, vijf of zes, richting het centrum liepen. "Maar dit gebeurt eigenlijk nooit", aldus Bakker. "Ja, jaren geleden weleens, maar sinds de aanpassing van de Larenseweg fietst de jeugd over die weg."
De politie is op de hoogte van de vernielingen en roept slachtoffers op om aangifte te doen. Ook camerabeelden van bewoners zijn uiteraard zeer welkom.


Arrestatie en vondst vermiste bij actie station

HILVERSUM Bij een zogenaamde handhavingsactie door onder andere de gemeente Hilversum is deze week één persoon aangehouden en is ook één vermist persoon aangetroffen.

Bovendien zorgde de aanwezigheid van zo veel handhavers voor een snelle assistentie bij een verkeersongeval. Daarnaast waren er vijftien processen-verbaal, waarvan veertien voor zwartrijden en één voor het niet tonen van het ID.
Naast gemeentelijke handhavers waren Veiligheid & Service van de NS, de BOA's van Connexxion en Syntus en de regiopolitie bij de actie betrokken. Doel was het vergroten van de veiligheid van reizigers en het terugdringen van overlast en zwartrijden. "De herfst is aanstaande, de dagen weer korter, en daarmee neemt ook het onveiligheidsgevoel toe. Dit soort acties moet een duidelijk signaal afgeven naar onze bewoners en bezoekers dat wij doelgericht onveiligheid aanpakken", aldus burgemeester Pieter Broertjes.