Hilversum in Gesprek met Frits van Exter

hilversum Frits van Exter, voorzitter van de Raad voor de Journalistiek en oud-hoofdredacteur van Trouw en Vrij Nederland, is komende zondag om 15.30 uur te gast bij Hilversum in Gesprek in Filmtheater Hilversum. Frits van Exter wordt geïnterviewd door journaliste Cisca Dresselhuys.

Na het gesprek wordt Van Exters keuzefilm 'Official Secrets' met Keira Knightley in voorpremière vertoond.
In deze tijden van Twitter, Facebook, fake news en andere nieuwe en soms bedreigende vormen van nieuwsvoorziening organiseert Hilversum in Gesprek naar aanleiding van de Dutch Media Week een extra editie over de betrouwbaarheid van Nederlandse kranten, radio, televisie en internet. Iemand die daar veel mee te maken heeft is Frits van Exter (1955), die zijn leven lang in de media heeft gewerkt.

Kaarten zijn verkrijgbaar aan de kassa of via www.filmtheaterhilversum, of te reserveren via (035) 623 5466. Dinsdag 15 oktober is schrijfster, journaliste en columniste Hanna Bervoets ('Welkom in het Rijk der Zieken') te gast bij Hilversum in Gesprek.


Hommage aan Slauerhoff

hilversum Zangeres Marlous Lazal en haar trio de Mannen van de Tango brengen komende zaterdag in de historische Studio 2 van het Muziekcentrum van de Omroep in Hilversum een hommage aan Nederlands grootste romantische dichter en schrijver Jan Jacob Slauerhoff. Hij overleed op deze dag in 1936 in Hilversum.

Ze spelen Spaanstalige en nieuwe Nederlandse liederen, waarvoor Lazal de teksten schreef. Zij wordt muzikaal ondersteund door het trio De Mannen van de Tango, dat bestaat uit Mark Wyman (piano), Matias Pedrana (bandoneon) en Daniel Lehmann (contrabas). Speciaal voor Berichten van zee zetten zij een aantal gedichten van Slauerhoff op nieuwe composities. Daarnaast maakte de Hilversumse stadsdichter Mieke van Zonneveld een gedicht geïnspireerd op Slauerhoff in Hilversum. Special guest van de avond is niemand minder dan zanger-liedschrijver en trompettist Jeroen Zijlstra.
Kaarten kosten 18 euro per stuk: zie https://mco.stager.nl/web/tickets/362857.