Bomenkap bij Anna's Hoeve start maandag

HILVERSUM De door velen zo gehekelde bomenkap bij Anna's Hoeve en Monnikenberg voor de aanleg van de HOV-busbaan en de natuurbrug gaat maandag van start.

De meeste bomen staan aan de rand van de twee natuurgebieden. De kapwerkzaamheden - op doordeweekse dagen tussen zonsopgang en -ondergang - starten aan de zuidzijde van het spoor en schuiven medio november door naar de noordkant. Eind 2019 is het werk klaar. De gekapte bomen worden gecompenseerd met nieuwe bomen of gelijkwaardige natuur, zoveel mogelijk in het gebied zelf en anders binnen de gemeente Hilversum of provincie.
De bomenkap leidde tot protest, onder andere door de Verenging tot Behoud van Anna's Hoeve. Ook begon Hilversummer Jeroen Pater een online petitie tegen de kap die nu 4500 keer is ondertekend.

5 'Idiote project'


Politie zwijgt na schietincident bij woning

hilversum De politie is nog altijd op zoek naar de persoon die vorige week een woning aan de Jacob van Heemskerckstraat. Behalve de woorden 'het onderzoek loopt' geeft een woordvoerder geen extra toelichting.

Het incident vond plaats in de nacht van woensdag op donderdag rond 3.15 uur. De bewoner zou twee schoten hebben gehoord, al melden omwonenden op Facebook dat er drie keer is geschoten, en in een ruit van de woning werden twee kogelgaten aangetroffen. Er zijn vooralsnog geen verdachten aangehouden. Verder is er niemand gewond geraakt.
Onduidelijk is verder of het buurtonderzoek dat volgde iets heeft opgeleverd. Ook wil de politie geen antwoord geven op vragen over een mogelijke link met een bedrijf uit Soest.