Verzet tegen de verkoop Gooise gronden door de Staten van Holland.
Verzet tegen de verkoop Gooise gronden door de Staten van Holland. Foto: Sjoerd Nelson

Vrijdag 4 oktober

Creatieve workshop

10.00 uur | Viore, centrum voor mensen die leven met kanker

Ontwerpen, gutsen, eigen stempel maken en afdrukken voor bijvoorbeeld (kerst)kaarten. Mail vrijwilligers@viore.org of 035-6853532. Kosten € 5,-.

Speciale koffie-inloop

13.30 uur | Stichting Maatjesproject Gooi en Vechtstreek

Een speciale koffie-inloop in de Week van de Eenzaamheid met een kraampje van de Creaclub en boekenmarkt.

'Roze 50-pluscafé'

16.00 uur | Filmtheater Hilversum

Een bijeenkomst voor de oudere mensen van de LHBTI-gemeenschap. Je bent van harte welkom.

Dierendagconcert

20.15 uur | Kerkgebouw
de Morgenster

Ons twintigste seizoen begint. Het traditionele buren-voor-burenconcert nu als Dierendagconcert met o.a. het beroemde 'Carnaval des Animaux' van Saint-Saens en gastzangeres Karin Strobos. Om 17.00 uur een kinderconcertversie hiervan.

Zaterdag 5 oktober

Repair Café

10.00 uur | Bibliotheek Loosdrecht

Heeft u kapotte huishoudelijke apparaten of een blouse waar de knoop vanaf is? En lukt het u niet zelf om het te herstellen? Kom naar het Repair Café. Onze handige vrijwilligers kunnen u (gratis) helpen.

Argo-wandeltocht

11.00 uur | Scouting de
Argonauten

De Argo-herfstwandeltocht is weer terug. Ter gelegenheid van het 75-jarig bestaan hebben we deze oude traditie nieuw leven ingeblazen. De start is tussen 11.00 en 12.00 uur. Inschrijven via www.argonauten.nl/wandeltocht.

Go Global Education Fair

11.30 uur | Gemeentelijk
Gymnasium Hilversum

Wil jij alles weten over de mogelijkheden van studie in de VS of Canada? Kom dan naar de Go Global Education Fair op 5 of 6 oktober en ontmoet vertegenwoordigers of Alumni van Amerikaanse of Canadese scholen. Meld je aan via goglobaleduationfair.com.

Hiphopconcert

20.00 uur | Evangeliegemeente
De Deur

Rapgroep Hide uit Eindhoven zal een eenmalig concert geven. Deze vier jonge gasten rappen over hun leven en grootste passies. Info: 06-51507971.

Theatergroep Fusie

20.00 uur | Theater Santbergen

Daten is de hel, maar alleen zijn is ook niet gezellig. In deze komische voorstelling hebben zes mensen zich dus maar opgegeven voor een avondje 'blind daten'.

Berichten van zee

20.15 uur | Muziekcentrum van de Omroep

Zangeres Marlous Lazal en haar trio brengen een hommage aan Nederlands grootste romantische dichter Jan Jacob Slauerhoff, die op 5 oktober 1936 in Hilversum overleed. Zanger-trompettist Jeroen Zijlstra is special guest.

Zondag 6 oktober

Zondagochtend wandeling

10.00 uur | Beeldentuin
De Zanderij

Miranda van den Eijnden organiseert een boswandeling voor iedereen die verlieservaring(en) door overlijden kent. Bijdrage € 10,-. Graag vooraf aanmelden bij info@praktijkartesia.nl of 06-23665687.

Kinderbeurs

10.00 uur | Dudok Arena

Maar liefst 270 kramen met nieuwe & 2e kans items voor kids van 0 tot 10 jaar. Kom voordelig shoppen. Met zo veel kramen slaag je altijd. Info en tickets via www.GooiseKledingbeurs.nl.

Opendeurendag

13.00 uur | De Meentwerf

Maar liefst 5 ateliers zijn open in de Meentwerf. Hier zijn o.a. schilderijen, designtassen, keramiek en graffiti art te zien. De Mongoolse tent is te bewonderen en De Kantina is open voor een heerlijk kopje koffie met gebak. Gratis toegang.

Vrouwen en macht

16.00 uur | Muziekcentrum van de Omroep

Samira Rafaela (D66/Renew) gaat in gesprek met vrouwen in Gooi & Vechtstreek over 'Vrouwen en macht'. Kom ook en neem je vrouwelijke collega, vriendin of buurvrouw mee! De middag wordt georganiseerd door het Els Borst Netwerk Gooi & Vechtstreek.

Dinsdag 8 oktober

5 Rhythms dans

19.15 uur | Jenaplanschool
de Wilgetoren

Twee keer per maand dansen we de 5 Rhythms. Op zondagochtend van 11.00 - 13.00 uur en op dinsdagavond van 19.15 - 21.00 uur. Voor meer info zie movingsparkles.com, info@mirjamvanhasselt.nl of 06-24587344.

Lezing

20.00 uur | De Morgenster

Lezing door Menno Veldstra n.a.v. zijn historische roman 'Kinderen en Keizers', een boek dat zich afspeelt in het Rome van de eerste eeuw. Toegang vrij.

Woensdag 9 oktober

Alzheimer Café

19.30 uur | De Koepel

Dementie is een sluipend proces dat vrijwel ongemerkt je leven binnenkomt. Het begint vaak met een gevoel dat er iets mis. Dit gevoel kun je het beste omschrijven als een 'niet-pluisgevoel'. Hoe kun je dit het beste oppakken?

Donderdag 10 oktober

Verzet verkoop Gooise
gronden

13.30 uur | Culturele Buitenplaats
De Hoorneboeg

Boeiende lezing & excursie in de Week van de Erfgooier over de verkoop van de Gooise gronden door de Staten van Holland, gevolgd door een wandeling over de Hoorneboegse heide. Voor meer info: www.vriendenvanhetgooi.nl.

Livemuziek

21:00 uur | Café 't Tolhuis

Heerlijke muziek van het Y-Combo. American songbook, Bossa en Samba