Einde aan 'luthers geluid' aan de Bergweg

HILVERSUM Hoe lang de Evangelisch Lutherse Gemeente Het Gooi nog diensten houdt op de locatie aan de Bergweg 6 is nog onzeker. Wel is duidelijk dat het kerkgenootschap in 2020 deze plek gaat afstoten. Zo laat predikant ds. Willy Metzeg weten.

"We beraden ons op sluiting van het kerkgebouw in Hilversum; niet om financiële redenen, maar wegens gebrek aan mankracht", aldus Metzeg. "We zullen dit gebouw volgend jaar onttrekken aan de reguliere diensten. Het is beter om de focus op één plek te houden."

Sinds 2016 zijn de lutherse gemeenten Naarden-Bussum en Hilversum samengevoegd. De locatie in Bussum is aan de Mecklenburglaan 50-52. In de buurgemeente heeft het genootschap veel meer leden dan in Hilversum. Hilversummers kunnen de diensten in Bussum gewoon blijven bijwonen, want, zo meldt de predikant, er komt een taxidienst naar de Mecklenburglaan. "Wij vinden het wel jammer dat wij het lutherse geluid straks niet meer in Hilversum kunnen laten horen", meldt de predikant. Gesprekken met twee partijen zijn gaande over herbestemming van de kerk aan de Bergweg.


Armoedecijfers baren HB
grote zorgen

HILVERSUM De mededeling van wethouder Annette Wolthers van Werk en Inkomen dat het aantal minimahoudens in Hilversum stijgt, is voor Hilversums Belang (HB) reden om de noodklok te luiden. De fractie roept het college van burgemeester en wethouders op om actie te ondernemen.

De partij zegt na de reactie van Wolthers onthutst te zijn. Terwijl het aantal armen in Nederland daalt volgens het Sociaal Cultureel Planbureau, is er in Hilversum sprake van een toename: 3.485 huishoudens in 2015 tegenover 3.900 in 2018. "In drie jaar een stijging van 415 huishoudens. Elke drie dagen komt er dus een huishouden, een Hilversums gezin, bij", stelt fractievoorzitter Henk Blok.

Dat is voor de fractie onacceptabel. Daarom verzoekt zij Wolthers en haar collega's snel in actie te komen om de toename een halt toe te roepen.