CDA: 'Aandacht voor ouderen en wonen'

vervolg van de voorpagina

Naast het oprichten van het meldpunt voor wonen voor leraren, zorgpersoneel en hulpverleners vindt het CDA Hilversum dat de gemeente veel meer aandacht moet hebben voor ouderen en wonen. Het huidige beleid is hier niet op toegespitst, menen de christendemocraten en daarom komen zij woensdag 16 oktober tijdens de gemeenteraadsvergadering met de motie 'Toekomstvisie wonen en zorg ouderen'.
Wat CDA-raadslid Gerben van Voorden betreft is het tijd om een actieplan te maken. Dit beleidsplan, dat in het voorjaar van 2020 op tafel moet liggen als een meerderheid 'ja' zegt tegen de motie, moet in nauw overleg met de ouderenbonden, woningcorporaties en zorginstellingen tot stand komen.

Ouderen hebben qua woonvorm weinig keus. Het is óf zelfstandig thuis blijven wonen óf wonen in een woonzorgcentrum. Voor dat laatste heb je wel een indicatie nodig. Vanuit de samenleving is er vraag naar meer woonvormen, zoals een knarrenhof of een woon-zorgcombinatie. Hoewel de maatschappelijke behoefte er is, ziet het CDA hier niets van terug in de plannen van burgemeester en wethouders. Dat noemt Van Voorden een zorgelijke ontwikkeling.
Woensdag 16 oktober bespreekt de raad de Agenda Wmo-welzijn 2019-2021. Hierin staat volgens het CDA niets over een integrale benadering van ouderen en wonen. Dat moet wel. Daarom komt de oppositiepartij met de motie. "Het resultaat moet bijdragen aan het bestrijden van eenzaamheid, het vergroten van de sociale cohesie, het bevorderen van doorstroming op de woningmarkt en het vergroten van het woongenot voor ouderen", aldus de CDA'er.


Prometheus is weer terug

HILVERSUM Het beeld Prometheus, ook bekend als Jan Propaan, is weer terug in het plantsoen aan de Minckelersstraat. Donderdag om 17.00 uur is de onthulling.

Het beeld, gemaakt door Nic Jonk (1928-1994), kwam in oktober 1960 bij het Gemeentelijk Energie Bedrijf (GEB) te staan en werd in 2001 verwijderd. De 2,5 meter hoge sokkel was in slechte staat én er was de herontwikkeling van het REGEV-terrein. Nu is het beeld terug. Met een nieuwe sokkel.