Woningprijzen postkantoor 'schrikbarend'

HILVERSUM De Hilversumse fractie van de PvdA is zich bij het zien van de verkoopprijzen van de nog te realiseren woningen in het oude postkantoor op de Kerkbrink rot geschrokken. Die zijn met een prijs van minimaal 299.000 euro 'buitengewoon hoog', aldus de sociaaldemocraten.

Ook de prijs van 5.000 euro per vierkante meter is 'schrikbarend hoog', schrijven PvdA'ers Femke van Drooge en Jacqueline Kalk. "De gemiddelde koopprijs per vierkante meter is in Hilversum beduidend lager: 3.120 euro."
De PvdA heeft schriftelijke vragen gesteld aan het college van burgemeester en wethouders (B en W). Die heeft in maart 2018 namelijk positief geadviseerd over de bouwplannen, maar voorwaarde was wel dat een derde van de woningen in het middeldure segment zou vallen. En in de meest recente regionale woonvisie betekent zo'n middeldure woning een prijs van tussen de 180.000 en 200.000 euro.
De PvdA wil onder meer weten of er na maart 2018 nog overleg is geweest tussen B en W en projectontwikkelaar Ten Brinke Vastgoedontwikkeling en wat daar is besproken. Verder is de vraag of het tekort aan middeldure woningen wordt gecompenseerd. "De goedkoopste woningen worden verkocht voor een prijs vanaf 299.000 euro, en dat zijn er slechts 5 van de 21", aldus Van Drooge. "Los van het feit dat je je van drie ton kunt afvragen in hoeverre dit middelduur is, vinden wij zestig vierkante meter heel weinig ruimte voor zo'n prijs. Het lijkt erop dat er in het postkantoor nog steeds postzegeltjes worden verkocht."