'Geef docenten voorrang bij wonen'

HILVERSUM Moet de gemeente een voorrangsregeling woningen voor docenten, verpleegkundigen, politieagenten en brandweerlieden in het leven roepen? Daar wil CDA Hilversum serieus over nadenken. De christendemocraten willen de behoefte onder deze beroepsgroepen inventariseren en openen een meldpunt.

Naast de enorme krapte op de woningmarkt rijst het probleem van een tekort aan leraren, zorgpersoneel en hulpverleners. Het CDA wil voor deze beroepsgroepen - 'voor wie een huis vinden bijna onmogelijk is geworden' - helpen. Daarvoor moet eerst inzichtelijk worden hoe groot het probleem in Hilversum is. Vanaf vandaag - donderdag 10 oktober - kunnen docenten en anderen hun mening kwijt op www.goedvoorhilversum.nl.
Mocht er behoefte zijn aan betaalbare woningen voor hen dan dienen de christendemocraten een motie in tijdens de raadsvergadering. Tevens krijgt het college van burgemeester en wethouders de opdracht om Hilversum zo aantrekkelijk mogelijk te maken op het gebied van onderwijs, zorg en dienstverlening.
Nieuw is zo'n voorrangsregeling niet. Rotterdam en Amsterdam hebben al woningen beschikbaar gesteld voor leraren. In de hoofdstad hebben de gemeente, de schoolbesturen en de woningcorporaties de koppen bij elkaar gestoken om betaalbare huisvesting te vinden. De gemeente bemiddelt in deze.

3 Aandacht voor wonen en ouderen