De werkzaamheden zijn gestart
De werkzaamheden zijn gestart Foto: Provincie Noord-Holland

Bomenkap bij Anna's Hoeve en Monnikenberg gestart

Verscholen in het bos, is de veelbesproken bomenkap in de natuurgebieden van Monnikenberg en Anna's Hoeve deze week gestart.

hilversum Waar de werkzaamheden maandag ongeveer zijn gestart kan een woordvoerder van de provincie Noord-Holland nog wel zeggen: aan de zuidkant van de spoorlijn Hilversum-Baarn bij de A27. We zijn alleen niet welkom om een kijkje te nemen.

En dus is deze krant - en alle andere geïnteresseerde media - afhankelijk van bovenstaande foto die de aannemer aan de provincie Noord-Holland heeft gestuurd. Op dit moment zijn derden niet welkom op het door linten afgezette gebied waar de bomenkap plaatsvindt. Dat heeft te maken met de strenge veiligheidseisen die de aannemer stelt aan bezoekers.
De kap van de vele bomen is nodig om ruimte te maken voor de HOV-busbaan en de natuurbrug. De klus start aan de zuidzijde van het spoor en schuift medio november door naar de noordkant. Eind 2019 moet het werk klaar zijn.
Jeroen Pater hoopt nog vooral de kap aan de noordzijde te kunnen stoppen. De onlinepetitie die hij twee weken terug startte, is met bijna 6.000 handtekeningen een hit. Volgende week woensdag om 19.00 uur wil de Hilversummer de petitie overhandigen op het raadhuis. Hij roept via Facebook mensen op om ook te komen.
Hart voor Hilversum, de grootste partij binnen de gemeenteraad, dient dan een voorstel in om opnieuw een onderzoek te doen naar de verschillende gevolgen van de bomenkap en zolang dat onderzoek loopt geen bomen te kappen op Anna's Hoeve.