De Tromp Boat Races.
De Tromp Boat Races. Foto: Bastiaan Miché

Vrijdag 18 oktober

Creatieve workshop

10.00 uur | Viore

Schilder je eigen kunstwerk. Iedereen die leeft met kanker is welkom. Kosten € 5,-. Aanmelden: vrijwilligers@viore.org of 035-68535.

Nieuwe locatie voedselbank

15.30 uur | Voedselbank

Het nieuwe uitgiftepunt van de Voedselbank Gooi & Omstreken in Hilversum geopend. De nieuwe locatie op de Korte Noorderweg 36 wordt officieel geopend door de Hilversumse wethouder Annette Wolthers. Mensen die niet zeker weten of zij in aanmerking komen voor een voedselpakket kunnen een inloopspreekuur bezoeken, contact opnemen met de afdeling Intake van de Voedselbank of via het aanvraagformulier op de website zelf berekenen of zij aan de normen voldoen.

VVAO-lezing

20.00 uur | Bibliotheek

Frans Henk Hoekstra, kunsthistoricus, bespreekt de positie van de vrouw in de kunst uit 20e en 21e eeuw. Judy Chicago, Tracey Emin, Louise Bourgeois, Elke Krystufek en Cindy Sherman komen voorbij. Info: vrouwennetwerk www.vvao.nl. Aanmelden via aaagooieneemland@gmail.com.

18 en 19 oktober

Theatergroep Fusie

20.00 uur | Theater Santbergen

Daten is de hel, maar alleen zijn is ook niet gezellig. In deze komische voorstelling hebben zes mensen zich dus maar opgegeven voor een avondje 'blinddaten'.

Zaterdag 19 oktober

Roeien

8:30 | Kanaal

Het is na de Hilversum City Run het op één na grootste jaarlijkse sportevenement van Hilversum: de Tromp Boat Races. Zaterdag en zondag komen weer zo'n vijftienhonderd roeiers uit het hele land, hun coaches en supporters en pakweg achthonderd boten naar het Hilversums Kanaal voor de langebaanroeiwedstrijd van 5,2 kilometer. Zie www.trompboatraces.nl.

Zondag 20 oktober

Rommelmarkt

10.00 uur | Lopes Dias

Grote rommelmarkt in Wijkcentrum Lopes Dias.

Workshop Fermenteren

13.00 uur | Landgoed De Rading

Wil jij ook leren vers van het land te fermenteren? Kom toveren in een pot! Nog enkele plaatsen beschikbaar. Voor deze middag betaal je incl. thee, welkomstproeverij, receptenboekje én 2 weckpotten met eigen ingemaakte groenten 37,50 euro.

Maandag 21 oktober

Spreekuur wijkbrandweer

10.00 uur | De Kleine Lelie

Voor informatie over de brandveiligheid van uw woning kunt u terecht op het nieuwe maandelijkse inloopspreekuur. Een veiligheidsinspectie van uw woning, koolmonoxide, tips over preventie.

Globe Kamer Ensemble

19.45 uur | MCO

Nieuwe leden kunnen zich weer aanmelden bij het Globe Kamer Ensemble. Dwarsfluit, altblokfluit, viool, cello, contrabas zijn meteen welkom. Andere instrumenten in overleg. 2 concerten per seizoen. Repetities: maandagavond. www.globeckc.nl.

Workshop Overgang

20.00 uur | Tiny House PLUpetit

Een workshop over gezonde, duurzame voeding tijdens en na de overgang. Deelnemen: 06-24725912, info@eilandcoaching.nl. Meer informatie: www.eilandcoaching.nl.

Dinsdag 22 oktober

inloopochtend

10.00 uur | Rozenkruis Centrum

Het Rozenkruis organiseert een inloopochtend getiteld: De mysteriën van de Kabbala. Info www.rozenkruis.nl/hilversum of 023-5186185.

Koffie-inloop

10.00 uur | Wijkcentrum de Geus

De koffie of thee (met koekje) staat klaar. Gastvrouw of gastheer aanwezig. Loop gewoon even binnen.

Gratis inloopspreekuur

15:30 uur | De Kleine Lelie

Voor al je vragen rondom administratie, formulieren, inkomen, toeslagen, voorzieningen, werk en meer. Maandag 10.00 -11.30 wijkcentrum Lopes Dias, dinsdag 15.30 -17.00: wijkcentrum Kleine Lelie, donderdag 10.00 - 11.30 wijkcentrum St. Joseph.

Hulp bij uw administratie

15.30 uur | De Kleine Lelie

Het project WEG&WIJS is aanwezig in de Kleine Lelie om u te helpen zicht te krijgen op uw eigen (financiële) administratie. Gratis en zonder afspraak.

Donderdag 24 oktober

Mindfulness bij Viore

19.30 uur | Viore, centrum voor mensen die leven met kanker

Mindfulness: minder last van angst, stress, vermoeidheid, stemmings-wisselingen, slapeloosheid. Mail vrijwilligers@viore.org of bel 035-6853532.

Zondag 27 oktober

Workshop Rub the City

13.00 uur | Grafisch Atelier
Hilversum

Een stadswandeling waarin we afdrukken gaan maken van wat we onderweg zoal tegenkomen.

Yoga op de stoel, workshop

13.30 uur | Yogacentrum Ananda

Yoga op de stoel is een toegankelijke manier om spieren en gewrichten soepel te houden en te ontspannen. In de workshop maak je uitgebreid kennis met yogahoudingen op de stoel. Informatie en aanmelding: marianne.deve@gmail.com. Kosten: € 20,-.

Maandag 28 oktober

Lezing fotoproject

14.00 uur | De Kapel

25 jaar werkte fotograaf Hapé Smeele aan een drieluik over kwaliteit van leven. Aan de hand van beelden uit zijn drie fotoboeken laat hij zien hoe bepalend het perspectief is waarmee we kijken.