Petitie tegen kap Anna's Hoeve op ongeveer 6.200

HILVERSUM De onlinepetitie door Jeroen Pater tegen de bomenkap op Anna's Hoeve is woensdagavond overhandigd aan burgemeester Pieter Broertjes. De teller stond - toen deze krant woensdagmiddag naar de drukker ging - op bijna 6200 handtekeningen.

Voor Pater is dit overweldigende aantal het signaal dat de politiek moet besluiten om de kap uit te stellen. Hart voor Hilversum diende samen met SP en PvdA een motie in met als voorstel nieuw onderzoek te doen naar de (ecologische) gevolgen van de bomenkap. "Maar meer dan 6000 handtekeningen is zes of zeven zetels in de raad en meer stemmen dan de VVD heeft gehad", benadrukt Pater. "En nu hebben we het alleen op internet gedaan. Als we op de markt hadden gestaan, hadden we nog veel meer handtekeningen."

Voor een verslag van de petitie-overhandiging en de politieke discussie hierover, zie www.gooieneembode.nl.


Balkons Den Ool pas in voorjaar 2020 weer veilig

HILVERSUM De gedupeerde bewoners van de woningen aan het Den Ool, waar balkons niet veilig genoeg bleken, kunnen pas begin volgend jaar hun balkons op. Dat heeft woningcorporatie Dudok Wonen recent aan de bewoners laten weten. In januari starten de acht weken durende herstelwerkzaamheden.

De problemen spelen al sinds december 2018. Uit onderzoek bleek dat het gebouw een complexe bouwconstructie had, waardoor het lang duurt voordat de problemen zijn verholpen. Om het probleem op te lossen worden door het hele gebouw de betonnen vloeren verstevigd met een zogenaamde carbonstaaf. Van buitenaf worden gaten van zo'n twee centimeter uitgeslepen.