Allerzielen. Zaterdag 2 november om 10:00 uur  in de  Oud-katholieke St. Vitus.
Allerzielen. Zaterdag 2 november om 10:00 uur in de Oud-katholieke St. Vitus. Foto: Dio van Maaren

Vrijdag 25 oktober

ZZP Info Punt

10.00 uur | FNV Vakbondshuis
Hilversum

Een infopunt over alle facetten van het ondernemen. Ook voor wie als zzp’er wil starten heeft het vakbondshuis waardevolle informatie.

Zaterdag 26 oktober

Wandeling Heikracht

14.00 uur | Eetcafé 't Pandje

De maandelijkse wandeling van ca. 7,5 km is een sportieve en gezellige activiteit waar iedereen welkom is.

Zondag 27 oktober

Rommelmarkt

11.00 uur | Wijkcentrum de
Zoutkeet

Verrassende koopjes, leuke hebbedingetjes en net dat ene wat u nodig heeft vindt u vast bij ons. Wij hopen op veel kopers. De opbrengst komt ten goede aan de speeltuin en het buurthuis. De toegang is gratis. www.zoutkeet.nl.

Workshop Rub the City

13.00 uur | Grafisch Atelier
Hilversum

Een stadswandeling waarin we afdrukken gaan maken van wat we onderweg zoal tegenkomen.

Maandag 28 oktober

Weg en Wijzer

10.00 uur | Wijkcentrum
Lopes Dias

Gratis inloopspreekuur voor al je vragen rondom administratie, formulieren, inkomen, toeslagen, voorzieningen, werk en meer. Maandag 10.00 - 11.30 uur wijkcentrum Lopes Dias, dinsdag 15.30 - 17.00 uur wijkcentrum Kleine Lelie, donderdag 10.00 - 11.30 uur wijkcentrum St. Joseph.

Lezing fotoproject

14.00 uur | De Kapel

'Onstuimige leegte'. 25 jaar werkte fotograaf Hapé Smeele aan een drieluik over kwaliteit van leven. Aan de hand van beelden uit zijn drie fotoboeken laat hij zien hoe bepalend het perspectief is waarmee we kijken. Info: hv.gooialmere@upcmail.nl of 06-10832198.

Globe Kamer Ensemble

19.45 uur | Muziekcentrum van de Omroep

Nieuwe leden kunnen zich weer aanmelden bij het Globe Kamer Ensemble. Dwarsfluit, altblokfluit, viool, cello, contrabas zijn meteen welkom. Andere instrumenten in overleg. 2 concerten per seizoen. Repetities: maandagavond. www.globeckc.nl.

Dinsdag 29 oktober

Koffie-inloop

10.00 uur | Wijkcentrum de Geus

De koffie of thee (met koekje) staat klaar. Gastvrouw of gastheer aanwezig. Bewoners ontmoeten elkaar op een ongedwongen wijze. Loop gewoon even binnen. U bent van harte welkom.

Duurzame Doeners

20.00 uur | Bethlehemkerk

Twee 'Duurzame Doeners' vertellen over hun passie: Herman Vijlbrief vertelt over een wormenhotel. Miranda de Wit vertelt over het Repair Café.

Lezing

20.00 uur | Rozenkruis Centrum
Hilversum

De noodzaak van weinig woorden. Hoe herken je ‘ware woorden’? Info: www.rozenkruis.nl/hilversum of 023-5186185.

Woensdag 30 oktober

Open middag

14.00 uur | Biljart en dartcentrum
De Haven

Open middag om kennis te maken met biljartsport. Er spelen bij ons verschillende verenigingen, maar u kunt ook gewoon een keertje komen biljarten zonder lid te zijn van een vereniging.

Besparingsavond

19.30 uur | Wijkcentrum de Geus

Hilversum wil in 2040 klimaatneutraal zijn. Een opgave die volgens HilverZon begint in je eigen huis en wijk en samen in een wijkkrachtgroep. Deze avond vertellen onze energiecoaches er meer over. Aanmelden: info@hilverzon.nu. Gratis entree.

Lifelesson: Misbruik

19.30 uur | Evangeliegemeente
De Deur

Hoe herstel je van misbruik? Honkballer R.A. Dickey vertelt erover. Iedereen is welkom. Info: www.dedeurhilversum.nl of 06-51507971.

Donderdag 31 oktober

Music around the fireplace

20.30 uur | De Stookplaats

Echt luisteren naar singer-songwriters. Elke laatste donderdag van de maand treden drie artiesten volledig akoestisch op in het sfeervolle De Stookplaats in Hilversum, waar de houtkachel brandt en de speciaalbiertjes koud staan. Gratis entree.

Vrijdag 1 november

Vragenuurtje

13.30 uur | Viore, centrum voor mensen die leven met kanker

Antwoorden en tips van urologisch oncologieverpleegkundige Petri Oost, omgaan met bijwerking hormoontherapie bij prostaatkanker, en evt. verwijzing. Programma@viore.org of 035-68 53 532.

Koffie-inloop

13.30 uur | Maatjesproject Gooi en Vechtstreek

U bent van harte welkom voor een kopje koffie of thee met wat lekkers erbij.

1 en 2 november

Bezoek aan de Costerustuin

Botanische Tuin Dr. Costerus

Ook in november blijft de Costerustuin een prachtig stuk natuur, volop in herfsttooi gestoken.

Zaterdag 2 november

Allerzielen

10.00 uur | Oud-katholieke
St. Vitus

Gedachtenis. Even stilstaan, een lichtje ontsteken of een naam op een steentje schrijven. Om 19.30 uur 's avonds 'Tijd om samen te gedenken' met muziek, tekst en symbolen.







Overvloedkunde Praktijkdag

10:00 uur | Praktijk LAV

Een eendaagse intensieve studiedag om te beginnen met het doorgronden van een 7-tal universele en spirituele wetten en ze te leren implementeren in je dagelijkse leven.

Workshop papier gieten en scheppen – Grafiek2019

13:00 uur | Grafisch Atelier Hilversum

Hoe maak je papier persoonlijk? Door het zelf te maken. In deze workshop maak je kennis met de mogelijkheden. We gaan papier scheppen en gieten. Het is een natte bende.

Familieconcert 4+ Wolk in Het Oude Kerkje bij Kunst aan de Dijk Kortenhoef

16:00 uur | Het Oude Kerkje

We spelen samen met de kinderen en vragen ons af: Hoe licht is een wolk? Waar kom je terecht als je een dassenburcht instapt? Kom ondergronds en zweef tussen de wolken... Te midden van een wollige omgeving luister je naar het verhaal van Das.

Uitvaartstichting Hilversum organiseert opnieuw Lichtjesavond. Za. 2 november op de Zuiderhof

19:30 uur | Begraafplaats Zuiderhof

Op 2 november a.s. organiseert de Uitvaartstichting wederom lichtjesavond en deze keer op de Zuiderhof. Met het thema 'Aandacht' willen we deze avond stil staan bij alle dierbaren die we missen. De avond begin om 19.30 uur. Einde 21.00 uur.

Voorstelling `Lopen Zonder Een Stap Te Verzetten’

20:00 uur | De Meentwerf

Muzikaal poëzie theater in De Meentwerf, Mierenmeent 122 in de Hilversumse Meent. Gaston Bannier vertelt beeldend; een klankkleur die prachtig ondersteund wordt door bassist Mischa Kool. Aanvang 20.00 u. Entree € 13,50 (online) of € 15,- (zaal).