Waar is ruimte voor fietskelder bij station?

HILVERSUM Vooraf was al bekend dat het realiseren van een ondergrondse parkeerkelder voor 7.000 fietsen aan de centrumzijde van het station een hele puzzel is. Maar na verdiepende studies blijkt dit nog lastiger te zijn dan gedacht. Een projectgroep kijkt nu naar de mogelijkheden.

Wethouder Arno Scheepers meldt dat er sinds de zomer nieuwe inzichten zijn gekomen. Dat betekent meer duidelijkheid over knelpunten, waaronder de constatering dat de passage te krap is. Dat geldt ook voor de ruimte onder het Stationsplein, het stationsgebouw is te klein en er moet ruimte gecreëerd worden voor een goede doorgang van de fietsparkeerkelder naar de perrons.

17 Wachten op resultaat


Signaal petitie duidelijk, geen effect bomenkap

HILVERSUM De boodschap uit Hilversum is aangekomen in het provinciehuis in Haarlem. Hoewel daar de zorgen over de bomenkap in Monnikenberg en Anna's Hoeve begrepen worden, heeft de aangeboden petitie geen effect op de uitvoering van de plannen.

Gedeputeerde Adnan Tekin, die donderdag de Hilversumse petitie met 6.171 handtekeningen ontving, laat weten dat alles rechtsgeldig is verlopen om de vele bomen in de Hilversumse natuurgebieden te kappen. Hij verwijst daarbij naar het provinciaal inpassingsplan, de vergunningen, de ontheffingen en de kapmeldingen. Daar komt bij dat de aanleg van de busbaan én het verleggen van de Weg over Anna's Hoeve geen stikstofdepositie in Natura 2000-gebieden tot gevolg hebben. De bomenkap gebeurt nu vanwege de aanleg van de HOV-busbaan.

17 'Onaangenaam verrast'