Vragen van Gerben van Voorden.
Vragen van Gerben van Voorden. Foto: © Bastiaan Miché

Bezorgdheid CDA over regionale energiestrategie

HILVERSUM Zorgen bij CDA Hilversum over de aanpak van de Regionale Energiestrategie Gooi en Vechtstreek. Volgens de christendemocraten is het totaal niet duidelijk welke kant de regio op wil. Raadslid Gerben van Voorden heeft dan ook vragen gesteld aan het college van burgemeester en wethouders.

Aanleiding om opheldering te vragen is het toekomstatelier van vorige week. Raadsleden uit de regio waren hierbij aanwezig en kregen drie scenario's voorgeschoteld, die eerder door experts, stakeholders en betrokkenen waren opgesteld. Alleen zijn deze draaiboeken volgens het CDA totaal niet realistisch, waardoor het voor hen onduidelijk is wat de uitgangspunten zijn voor deze regionale energiestrategie.

"De scenario’s waren niet realistisch; het ging van zonnepanelen op het Gooimeer en de Loosdrechtse Plassen en weilanden vol met zonnepanelen tot windmolens op dijken en in elke dorpskern één windmolen. Over de aanpak van dit traject maken wij ons zorgen. De volgende fase is namelijk om te komen tot een zogeheten lokale verrijking, waarbij scenario’s met de samenleving worden besproken", geeft Van Voorden aan.