Fietsenstalling buiten Zeedijk voortaan dicht

HILVERSUM Nu de inpandige fietsenstalling open is, heeft de gemeente de parkeervoorziening buiten aan de Zeedijk gesloten. Die nieuwe situatie leidde bij menig fietser en scootergebruiker voor verwarring, maar zij moeten opletten dat hun vervoermiddel niet in het depot terecht komt als zij deze fout parkeren.

Op diverse socialmediakanalen kwam de vraag naar boven waar scootergebruikers (benzine) hun tweewieler dan nog kunnen stallen. Vanwege de uitlaatgassen mogen zij niet parkeren in de vorige week zaterdag geopende stalling in het oude pand van Bristol. Daar mogen alleen elektrische scooters staan. De gemeente wijst naar de parkeermogelijkheden die er zijn voor het politiebureau, op het Wagenmakersplein, bij MOUT en het Stationsplein. Wat Hilversum gaat doen met de gesloten fietsenstalling gaat de gemeente nog bekijken, zo meldde wethouder Arno Scheepers eerder.
Sinds de sluiting van de fietsenstalling buiten op de Zeedijk ziet de gemeente dat er veel fietsen en ook scooters foutief worden neergezet. Daarmee nemen de eigenaren het risico dat zij hun tweewieler moeten ophalen in het fietsdepot, dat verhuisd is van de Kerkbrink naar de Zeedijk. De nieuwe fietsenstalling is sinds vorige week donderdag het nieuwe onderkomen.


Dronken vrouw bespuugt agent op de Groest

HILVERSUM Een vrouw heeft deze week in het uitgaansgebied een agent die haar te hulp wilde schieten meerdere keren bespuugd. Zij is aangehouden en met een dagvaarding naar huis gestuurd.

Het incident op de Groest vond plaats in de nacht van vrijdag op zaterdag; het gaat om een 21-jarige vrouw uit Leusden, schrijft de politie Hilversum op Facebook. De politie kwam in actie toen op camerabeelden een opstootje was te zien waarbij een vrouw op de grond lag. Agenten wilden zich over de vrouw ontfermen. "Kennelijk werd zij door een vriendin in bedwang gehouden omdat ze te veel gedronken had en daardoor opstandig was geworden", aldus de politie. "Toen zij door een van de collega's overeind werd geholpen, werd deze direct meerdere keren door de vrouw bespuugd."