'Hoe zit het met handhaving in het verkeer?

HILVERSUM Wat het CDA betreft moet er meer oog zijn voor verkeerd/onwenselijk gedrag in het verkeer in Hilversum. Na meerdere klachten te hebben ontvangen van inwoners stellen de christendemocraten artikel 41-vragen aan het college over verkeershufters en handhaving daarop.

Te hard rijden, de auto verkeerd parkeren en asociaal gedrag op rotondes. Het zijn voorbeelden van verkeersonveilige situaties die CDA-raadslid Evert Jan Kruiswijk Jansen geeft naar aanleiding van klachten die zijn binnengekomen. In zijn schriftelijke bijdragen haalt hij de rotonde Larenseweg/Jan van der Heijdenstraat, het kruispunt Gijsbrecht van Amstelstraat/Neuweg en de overgang Diependaalselaan-Bosdrift aan.

Verkeer is meer dan infrastructuur, is de redenatie van de christendemocraat en daarom wil hij onder andere weten van B en W hoe het zit met de handhaving. Zo vraagt hij of het klopt dat er verminderde handhaving is op verkeer in Hilversum door bijvoorbeeld buitengewone opsporingsambtenaren (boa's). Als de capaciteit minder is, dan wil Kruiswijk Jansen weten wat het plan is van de gemeente om dit weer op orde te krijgen.


Discussie over Oostelijke Vechtplassen

HILVERSUM Het door 21 partijen ondertekende Gebiedsakkoord Oostelijke Vechtplassen (GOV) zorgt voor beroering. Zo zijn de opwaardering van de vaarroutes door 's-Graveland en het Hilversums Kanaal onderwerp van felle discussie geweest. Zaterdag 16 november houdt Water Natuurlijk een bijeenkomst in Hilversum en bespreekt dit plan en welke perspectieven het best te verwerken zijn in het beleid

Zaterdag is de infoschuur van het Goois Natuurreservaat aan de Naarderweg 103a het decor van deze bijeenkomst, die om 12.30 uur begint. Tussen 13.00 en 14.30 uur is de algemene ledenvergadering gepland. Daarna is er zo'n vijf kwartier tijd voor de discussie over het akkoord. Metha Ubels van Stichting Behoud Cultureel Erfgoed 's-Gravelandse Vaart houdt een lezing. Paul Hulzink van het GNR verzorgt van 15.45 tot 17.00 uur een schemerexcursie. Aanmelden voor deze sessie kan via r.vanarendonk@upcmail.nl.