'Heb het idee dat ik naar Trump luister bij Jaeger'

HILVERSUM De Amerikaanse president Donald Trump en wethouder Wimar Jaeger, onder andere van Media en Cultuur, hebben de nodige overeenkomsten, zo meent SP-raadslid Pierre van Rooden. Qua retoriek is het hetzelfde, aldus de socialist, die deze week artikel 41-vragen aan het hele college heeft gesteld over een mogelijke nieuwe nevenfunctie van Jaeger.

"Als Jaeger geconfronteerd wordt met kritiek dan heb ik echt het idee dat ik naar Trump luister", aldus Van Rooden. "Het ligt allemaal niet aan hem, anderen hebben ongelijk en hij doet enkel en alleen goede dingen voor Hilversum. Het is een-op-een hetzelfde." Op deze oordelen wil de wethouder desgevraagd niet reageren.
Dat Jaeger echt zijn bestuursstijl verandert, waar hij wel aan gaat werken zoals hij heeft gezegd, betwijfelt de SP. Van Rooden zegt dat zij in de raadsvergadering het vertrouwen in de wethouder hebben opgezegd; omdat de motie door een grote meerderheid werd verworpen, betekent dat niet dat het vertrouwen bij de SP ook terug is.

9 Weer gedoe over bijbaan