De Koornstraat.
De Koornstraat. Foto: Gooi en Eembode

Jaar lang werkzaamheden rond KPN-centrale Koornstraat

HILVERSUM Bewoners, winkeliers en bezoekers van het centrum moeten volgend jaar rekening houden met de nodige overlast vanwege langdurige werkzaamheden rondom de KPN-centrale aan de Koornstraat. Aanleiding is de verkoop door KPN van die centrale waardoor kabels en leidingen moeten worden omgelegd.

De werkzaamheden, van 5 januari tot eind 2020, vinden plaats in de Koornstraat, de Herenstraat, (Nieuwe) Laanstraat en in het voetgangersgebied in de Kerkstraat, Schoutenstraat en Bussumerstraat.

De toekomstplannen voor de huidige locatie van de KPN-centrale zijn op dit moment nog niet concreet. KPN is verantwoordelijk voor het project, meldt de gemeente. Aannemer VolkerWessels Telecom voert de werkzaamheden in opdracht van KPN uit. De afstemming over de werkzaamheden met de omwonenden, ondernemers, nood- en hulpdiensten en de openbaarvervoerders pakken beide partijen gezamenlijk op.
De gemeente is vergunningverlener en op grond van de Telecomwet verplicht om medewerking te verlenen aan deze werkzaamheden. Bewoners kunnen gewoon hun huizen in en doorgaand verkeer kan op de Herenstraat blijven rijden, is de belofte.
Bewoners die overlast ervaren van de werkzaamheden krijgen twee weken voor de start een brief waarin ze over de wijzigingen worden geïnformeerd. Direct aangrenzende winkels zijn geïnformeerd over de hinder die zij kunnen ondervinden door de werkzaamheden. Als het nodig is, komt er voor de winkel een loopbrug zodat voetgangers gewoon hun bestemming kunnen bereiken.

De werkzaamheden vinden zo veel mogelijk doordeweeks plaats, maar kunnen ook incidenteel op zaterdag plaatsvinden. Buslijnen 1, 104 en 121, welke gebruik maken van de Veerstraat en de Herenstraat, rijden tijdens de uitvoeringswerkzaamheden een andere route van maandag tot en met donderdag vanaf 23:00 uur. Gevolg is dat bushalte Kerkbrink in die periode van de werkzaamheden komt te vervallen. De nood-en hulpdiensten kunnen hun bestemming gewoon bereiken.