Afscheid nemen van Anna's Hoeve

HILVERSUM Voordat de houtzaag er in dit deel van het natuurgebied aan te pas komt, wil Hilversummer Mark van den Akker afscheid nemen van Anna's Hoeve. Zondag 24 november doet hij dat vanaf 14.00 uur.

Met een houten tafel en een gaspit waar hij thee op kan maken, hoopt hij met meerdere plaatsgenoten nog één keer te kunnen genieten van de mooie plek. Maandag gaat de bomenkap in dit natuurgebied van start. "De grote aanstaande verandering slaat mij om het hart", aldus de Hilversummer. "Als eerbetoon wil ik hier in een vriendelijke sfeer bij stilstaan." Zeker tot 16.00 uur zit hij in de buurt van de vijver aan de kant van de Anthony Fokkerweg.


Broertjes sluit 'drugswoning'

HILVERSUM Een woning aan de Reigerstraat in Hilversum is deze week op last van burgemeester Pieter Broertjes gesloten. Er zou, aldus de gemeente in een persbericht, sprake kunnen zijn van 'ondermijning'.

Eerder dit jaar werden drugs aangetroffen in de woning. De bewoners hebben de sluiting willen voorkomen via een voorlopige voorziening bij de rechtbank, maar die is niet toegekend. Vrijdag heeft de gemeente de woning vooralsnog gesloten. Er zouden voldoende gronden zijn om het pand voor zes maanden te sluiten.
Bekend is dat de burgemeester de afgelopen jaren bij verschillende horecazaken om dezelfde redenen als nu de deuren sloot. Navraag bij de gemeente leert dat hij ook al enkele woningen sloot, al ontbreken exacte cijfers, meldt zijn woordvoerder. "Als een woning gesloten wordt, dan zijn bewoners in beginsel zelf verantwoordelijk voor vervangende woonruimte gedurende de periode dat een woning gesloten is", meldt zij per e-mail. "Uiteraard krijgen bewoners wel een redelijke termijn om voorzieningen te treffen als de woning wordt gesloten en wordt - als daar aanleiding toe is - hulpverlening ingezet."