Plan voor 35 woningen op de Neuweg

HILVERSUM Op de plek waar nu een Peugeotgarage zit aan de Neuweg (nummer 9) moeten 35 woningen komen: zestien in het goedkope koopsegment (tot 210.000 euro) en negentien in het middeldure huursegment (tussen 710,68 en 850 euro per maand).

Dat is althans de wens van projectontwikkelaar Samen Thuis Vastgoed. Behalve het appartementengebouw moet er ook een ondergrondse parkeergarage komen. Het college van burgemeester en wethouders is enthousiast en stelt dat het programma met dit aantal goedkope en middeldure woningen past binnen de doelstellingen van het coalitieakkoord (een derde sociaal en 50 procent middenhuur).
Het plan past echter niet in het geldende bestemmingsplan. Daarom ligt het ontwerpbestemmingsplan nu ter inzage en kunnen belanghebbenden reageren. Naar verwachting kan de vaststelling in 2020 plaatsvinden.


Sinterklaas in Kerkelanden

HILVERSUM Groot feest in Kerkelanden zaterdagmiddag: Sinterklaas komt namelijk naar het winkelcentrum.

Tussen 13.00 en 15.00 uur is de goedheiligman samen met een heleboel pieten aanwezig op het plein bij Siƫsta Lunchroom & Coffeecorner. De muzikale pieten spelen vrolijke liedjes en wie wil, mag met hen meezingen en -dansen. Ook kunnen alle kinderen natuurlijk met Sinterklaas op de foto.


Nieuwe preses bestuur PvdA Hilversum

HILVERSUM PvdA Hilversum heeft een nieuwe voorzitter van het bestuur. Vorige week donderdag is Binnert de Beaufort tijdens de algemene ledenvergadering gekozen als nieuwe preses.

Hij neemt hiermee de voorzittershamer over van Sjef Coenen, die deze functie tijdelijk heeft bekleed. "Met de benoeming van Binnert heeft onze afdeling een ambitieuze voorzitter aangesteld die zich samen met de enthousiaste medebestuursleden zal gaan inzetten om de sociaaldemocratische waarden in Hilversum uit te dragen", aldus de PvdA.