De politie was maandagavond razendsnel ter plaatse, maar de daders waren toen al vertrokken.
De politie was maandagavond razendsnel ter plaatse, maar de daders waren toen al vertrokken. Foto: Bastiaan Miché

Twee mannen opgepakt voor overval op Attent-supermarkt

De recherche heeft dinsdag twee mannen van 18 jaar aangehouden voor de gewapende overval maandag op de Attent aan de Minckelersstraat.

HILVERSUM Bloemen en doosjes chocolade. Het personeel van de Attent-supermarkt aan de Minckelersstraat, een dagbesteding voor Sherpacliënten, krijgt veel support dinsdagmiddag. De gewapende overval van maandag rond 18.00 uur in de zaak is wel het gesprek van de dag.

Rond sluitingstijd, 18.00 uur, sloegen de twee daders toe. Zij kwamen de winkel binnen, bedreigden het aanwezige personeel, pakten het geld uit de kassa en vertrokken richting Kamerlingh Onnesweg. De politie was snel ter plaatse, maar de verdachten bleven weg. Dinsdag wist de recherche hen alsnog op te pakken. Het gaat om twee mannen van 18 uit Blaricum en Zeewolde. Om de zaak rond te krijgen is de politie nog wel op zoek naar getuigen.
De Attent-supermarkt is net even anders dan vele supermarkten in Hilversum. Hier werken namelijk mensen met een verstandelijke beperking. Gerritsina Boer begeleidt deze cliënten en was maandagavond rond 18.00 uur samen met nog een andere medewerkster in de winkel toen de twee daders de winkel binnenvielen. "De laatste klant was net weg," vertelt Boer dinsdagmiddag, "en ik had net de vlag naar binnen gebracht. En dan gaat het heel snel. In een halve minuut was het al voorbij."
De verontwaardiging in de buurt is een dag na de overval groot, al is er ook de opluchting dat er niemand gewond raakte. De winkel was dinsdag ook 'gewoon' weer open. "We proberen zo normaal mogelijk te doen", vertelt Boer. De massale steun vanuit klanten doet in ieder geval goed, vervolgt zij. "Dan hoor je dat we zulk goed werk doen. Daar werk je ook weer voor. Ook de politie heeft ons heel goed opgevangen. Het belangrijkste is inderdaad dat er niemand gewond is geraakt en dat iedereen gewoon weer prettig kan werken."