Jaarlijks is er binnen Hilversumse scholen een schrijfmarathon voor Amnesty.
Jaarlijks is er binnen Hilversumse scholen een schrijfmarathon voor Amnesty. Foto: Bastiaan Miché

Vrijdag 6 december

Koffie-inloop

13.30 uur | St. Maatjesproject Gooi en Vechtstreek

Elke eerste vrijdag van de maand is er koffie-inloop in de ontmoetingsruimte van het Maatjesproject aan de Orchideestraat 8 in Hilversum. U bent van harte welkom van 13.30 - 15.30 uur voor een kopje koffie of thee met wat lekkers erbij.

Eten

19.15 uur | Café Dudok

Eten: Hoe houden we het gezond, duurzaam én leuk? De zusjes Eline en Nadine (Sisters About Food) gaan hier een lezing over houden. Ingeleid door Ines Kostic, Hilversumse en Statenlid in Noord-Holland.

Zaterdag 7 december

Schrijfmarathon Amnesty

11.00 uur | Bibliotheek

Vandaag vindt de jaarlijkse schrijfmarathon van Amnesty International plaats onder het motto: 'Schrijf een brief, verander een leven'. Tevens is er de kerstverkoop met kerstkaarten, kaarsen en leuke cadeautjes om Amnesty met een bijdrage te steunen.

Kerstmarkt

16.00 uur | Diependaalse kerk

Houd jij van gezelligheid en wil je alvast een voorproefje krijgen van kerst? Kom dan tussen 16.00 en 20.00 uur naar indoorkerstmarkt A Taste of Christmas. Alles is gratis, de kerk trakteert.

Oratorium 'Voyage to Creation'

20.00 uur | Muziekcentrum van de Omroep

Het Toonkunstorkest Leiden voert samen met vier koren een bijzonder project in Hilversum uit: het oratorium 'Voyage to Creation'. In het oratorium verbindt componist en dirigent Jeppe Moulijn religie en evolutie met elkaar.

Zondag 8 december

Expositie 88,

10.00 uur | Regenboogkerk

Een tentoonstelling van cliënten van Sherpa die met nieuw werk, schilderijen en keramiek, hun creativiteit tonen. Zij doen mee aan outsider artist collecties. Einddatum is 21-01-2020.

Religieuze idealen

11.00 uur | Soeficentrum
Hilversum

'Het lied zingt de zanger'. Dit is de pakkende titel van het onderwerp dat MussVir Smaling komt uitleggen en zingen.

Maandag 9 december

Weg en Wijzer

10.00 uur | Lopes Dias

Gratis inloopspreekuur voor al je vragen rondom administratie, formulieren, inkomen, toeslagen, voorzieningen, werk en meer. Maandag 10.00 - 11.30 uur: wijkcentrum Lopes Dias, dinsdag 15.30 - 17.00 uur: wijkcentrum Kleine Lelie, donderdag 10.00 - 11.30 uur: wijkcentrum St. Joseph.

Dinsdag 10 december

Amnesty op scholen

9.00 uur | Roland Holst College dependance

Op deze Dag van de Rechten van de Mens wordt op het Roland Holst College geschreven voor politieke en gewetensgevangenen. Burgemeester Pieter Broertjes geeft hiervan de aftrap. Motto van Amnesty International: 'Schrijf een brief, verander een leven'.

Amnesty in het Filmtheater

17.00 uur | Filmtheater Hilversum

Op de Dag van de Rechten van de Mens wordt 's avonds in de bovenfoyer van Filmtheater Hilversum de gelegenheid geboden om te schrijven voor politieke en gewetensgevangenen. 'Schrijf een brief, verander een leven'.

Energieloket Hilversum

19.00 uur | Energieloket HilverZon

Gratis advies over energiebesparende maatregelen in huis of het op duurzaamheid laten checken van een offerte van aannemer of installateur. Elke dinsdag van 19.00 tot 21.00 uur.

Filmavond Amnesty

20.15 uur | Filmtheater Hilversum

De film 'Miseducation of Cameron Post' gaat over een schoolmeisje met homoseksuele verlangens en gevoelens, die in haar omgeving met allerlei twijfelachtige middelen worden onderdrukt.

Woensdag 11 december

SeniorWeb

10.00 uur | De Koepel

Zonder afspraak kunt u terecht voor informatie, het maken van lesafspraken, het beantwoorden van gebruikersvragen en voor technische ondersteuning.

Tai-chilessen

11.45 uur | De Kruisdam

Aandacht voor de structuur van je lichaam, de houding van je lichaam, de juiste ademhaling en het vinden van balans en evenwicht.

Alzheimer Café

19.30 uur | De Koepel

Een sfeervolle avond waarin we met elkaar genieten van een mooi voorgelezen verhaal, een gedicht, glühwein en accordeonmuziek door Anneke Woning.

Donderdag 12 december

Mindfulness

19.30 uur | Viore

Voor iedereen die leeft met kanker. Mindfulness: minder last van angst, stress, vermoeidheid, stemmingswisselingen, slapeloosheid. 8 x € 40,-. Mail vrijwilligers@viore.org of bel 035-6853532.

Vergeven

20.00 uur | de Hoorneboeg

Bij het vuur in de tipi vertelt Margot de Hoest over vergeving en wat dat voor jou kan betekenen. Vergeving kan jou helpen los te komen van oude pijn. Puur voor jezelf, je wilt niet langer die woede, angst of schuld bij je dragen. Je wilt vrij zijn!

Zaterdag 14 december

Repair Café Hilversum

11.00 uur | de Zoutkeet

Iets kapot? Laat het repareren. Keukenmachine, audioapparatuur, tuingereedschap, computer of kinderspeelgoed kapot? In Repair Café Hilversum repareren kundige vrijwilligers met veel plezier. De koffie staat klaar.