Zorgen om tekort aan klaslokalen

HILVERSUM Ondanks wachtlijsten, een tekort aan lokalen of in de wachtkamer moeten blijven zitten totdat renovatie kan plaatsvinden, reageert het college van burgemeester en wethouders niet adequaat genoeg op de behoeftes van de Hilversumse scholen. Dat vindt de fractie van de SP. De oppositiepartij luidt nu dan ook de noodklok.

Daar hoort eigenlijk het woord 'opnieuw' bij, want een jaar geleden trokken de socialisten ook al aan deze bel toen duidelijk was dat er in Oost extra klaslokalen nodig waren. Dat de Hilversumse scholen nog altijd zitten te springen om extra ruimte, bevreemdt SP-fractievoorzitter Bianca Verweij. "Het lijkt wel of het college niets heeft met de noodkreten die de scholen tijdens het educatief beraad van eind september geuit hebben."

De SP uit deze zorgen na de behandeling van het onderwijshuisvestingsprogramma 2020, onderdeel van het meerjaren integraal onderhuisvestingsplan dat nog in de maak is, vorige week in de commissie Samenleving. Naar de mening van de socialisten laat het college te veel urgente zaken liggen. Slechts 6 van de 21 dringende zaken kunnen rekenen op aandacht van de wethouder van Onderwijs, Annette Wolthers, aldus de SP. "Dat is raar, want de scholen hebben deze urgente aanvragen ingediend", meldt Verweij.

15