Afbeelding
Foto:

Rattenalarm in Hilversum

HILVERSUM "Worden we straks door de ratten besnuffeld?" Dat is de vraag van de lokale ChristenUnie-fractie (CU). De partij maakt zich namelijk grote zorgen over de grote hoeveelheden ratten in Hilversum.

Het is niet voor het eerst dat de partij hierover de noodklok luidt. Ook vorig jaar september stelde de CU al vragen over de overlast in bepaalde wijken, onder meer door slechte en verouderde riolering. Destijds werd beterschap beloofd.
Maar een jaar later is het nog altijd kommer en kwel, concludeert de oppositiepartij. Mogelijke oorzaak van de ellende is dat gif gebruiken tegen ratten niet meer mag. Bovendien is bestrijding van de overlast op eigen terrein niet het probleem van de gemeente, maar van de eigenaar. "Deze verdeling van verantwoordelijkheid lijkt logisch, maar wat gebeurt er als eigenaren hun verantwoordelijkheid niet nemen?", aldus CU-raadslid Tjerk Pelsma in ene serie vragen aan het college van burgemeester en wethouders. Hij roept daarinm op tot maatregelen en stelt voor om het huidige beleid te heroverwegen.