Nieuw plan Arenapark gaat langer duren

HILVERSUM Het Masterplan Arenapark 2.0 loopt al met al een jaar vertraging op. Het opstellen van een aangepast plan vergt meer tijd, zo laat portefeuillehouder Annette Wolthers de politiek weten. Voor de zomer van 2020 hoopt zij het gewijzigde voorstel te kunnen bespreken met de gemeenteraad.

Begin juni was het devies van de commissie Bereikbaarheid en Duurzaamheid dat Wolthers terug moest naar de tekentafel met masterplan, waar de gemeente en de bewoners van het industrieterrein een mix van werken, wonen en recreëren willen realiseren. Het voorstel had te veel open einden. Niet veel later kondigde de D66-wethouder aan dat zij in december terug zou komen naar de raad met een verbeterd plan. Nu blijkt ze toch meer tijd nodig te hebben, schrijft zij in een brief aan de raad.
In dit onderhoud geeft Wolthers aan dat Nike op haar gronden een gewijzigde invulling wenst. Op de vraag wat er dan anders is op het terrein van het Amerikaanse sportconcern wil de gemeente niets kwijt. "Voor het Arenapark zijn we opnieuw naar de toekomst aan het kijken en worden aanvullende plannen ontwikkeld. Zowel de gemeente als Nike is met elkaar en intern in overleg over de nieuwe plannen. Daar doen we nu geen mededelingen over, maar als er meer bekend is komen we met de nieuwe plannen naar buiten", aldus de reactie vanuit het raadhuis.


Geen tunnel, wel brug voetgangers

HILVERSUM Een fietstunnel bij de Van Linschotenlaan is financieel geen haalbare kaart. Daarom heeft het college van burgemeester en wethouders dinsdag besloten te kiezen voor de optie van een voetgangersbrug over het spoor.

De tunnel zat oorspronkelijk in de plannen van de HOV in ‘t Gooi. Wegens versoberingen is deze geschrapt, maar de raad bleef hameren op realisatie hiervan. Het was aan Hilversum, volgens de provincie, om hier zelf zo’n 5,5 miljoen euro voor te vinden. De gemeente moest een besluit nemen voor welke verbinding zij gaat. De keuze is nu gevallen op de voetgangersbrug, ook omdat er straks bij de Oosterengweg een onderdoorgang is voor fietsers, zo legt wethouder Annette Wolthers van Bereikbaarheid uit.