Zondag 22 december concert van het Viride kwartet.
Zondag 22 december concert van het Viride kwartet.

Vrijdag 20 december

Open Podium Kerstconcert

19.30 uur | Globe in het MCO

Iedereen is van harte welkom, kom dus gezellig genieten van dit bijzondere kerst-Open Podium (platform voor amateurs en professionele artiesten) van Globe in Studio 1 van het MCO. Toegang gratis. Zie verder www.globeckc.nl.

Kerstconcert

20.00 uur | Apostolisch
Genootschap

Om in de kerststemming te komen organiseren Apostolisch Genootschap Hilversum en Politie Muziekgezelschap Excelsior een kerstconcert. Een avond vol afwisselende kerstmuziek, van Jingle Bells tot Rachmaninov. Inclusief pauze met een hapje en drankje.

Frommerkerst

20.15 uur | de Morgenster

Een aantal jaren geleden was Frommermann in de Morgenster en daarbij zeer succesvol met een theatraal programma naar aanleiding van hun tienjarig jubileum. Nu verheugen we ons op Frommerkerst in concert, een programma echt gemaakt voor de concertzaal.

Zaterdag 21 december

Christmas Carols

17.00 uur | Stadstuin De Hof

Het is inmiddels een vaste traditie met glühwein geworden: de Christmas Carols in stadstuin De Hof (gelegen aan de Oude Torenstraat, Andriessenstraat, Torenlaan). Een prachtige gelegenheid om aan elkaar de beste wensen over te brengen. Komt u ook?

Bingo

20.00 uur | de Zoutkeet

Bingo-avond. Wij hebben schuifkaarten, € 7,50 per kaart. Met de schuifkaart speelt u de hele avond. En vol is vol. Www.zoutkeet.nl.

Zondag 22 december

Workshop theater

10.00 uur | Wisseloord Studio's

Kruip in de huid van een bandlid, manager of groupie van een uitgebluste band uit de jaren 80 en zet nog vóór 2020 in vier dagen een spetterende theaterperformance neer. De performance wordt met livemuziek ondersteund en professioneel opgenomen. Meer informatie op www.wisseloordcafé.nl/lost-tapes/.

Workshop muziek

10.00 uur | Wisseloord Studio's

The Stones, The Foo Fighters, The Police en vele anderen namen hun muziek op in de beroemde Wisseloord-studio’s in Hilversum. Voeg jij je bij deze rij? Werk o.l.v. Niels Vermeulen in vier dagen toe naar een unieke muziekperformance. Meer informatie op www.wisseloordcafé.nl/lost-tapes/.

Frühschoppen

13.00 uur | De Koepel

De Gooise Egerländer Musikanten spelen weer in buurthuis De Koepel aan de Kapittelweg 399a,1216 JC Hilversum. Er wordt gespeeld van 13.00 - 16.00 uur.

Kerstbingomiddag

14.00 uur | De Kleine Lelie

Een gezellige kerstbingomidddag. Er zijn leuke prijsjes en lekkere hapjes. Een kaart kost € 4,-. Hilvertsweg 89-91, Hilversum.

Musical

15.30 uur | Apostolisch
Genootschap

Kinderen en volwassenen treden op in de musical 'Sjakie en de chocoladefabriek'. De musical vertelt het verhaal van Sjakie die een rondleiding door de geheimzinnige chocoladefabriek van meneer Willie Wonka wint. Toegang is gratis.

Concert Viride Kwartet

15.30 uur | Het Jagthuis

De jonge spelers van het Viride Kwartet - Salomé Bonnema, Iris Kengen, Sedna Heitzman en Jurre Koopmans - zijn gemiddeld 17 jaar en wonnen onlangs een beurs van Het Kersjes Fonds.

Rondleiding

16.30 uur | Dudok Architectuur Centrum

‘Het licht van Dudok’. Wandel samen met een gids in de schemering langs het gebouw en door de zalen van het raadhuis. Na afloop glühwein en chocolademelk. Aanmelden via www.dudokarchitectuurcentrum.nl.

Maandag 23 december

Kerstspecial

20.00 uur | Christelijk Spiritueel Centrum

Hoe kun je voor jezelf zorgen met essentiële oliën. In de schepping ligt een prachtige voorziening van God voor ons welzijn. Lezing kost € 9,95, ontvang gratis Goud, Wierook en Mirre. Aanmelden gewenst. christelijkspiritueelcentrum.nl.

Dinsdag 24 december

Kerst in Hilversum

17.30 uur | Marktplein

Iedereen is welkom op het Marktplein in Hilversum voor Kerst in Hilversum met dit keer een gospelkoor. Wilma Veen schildert het kerstverhaal voor u uit en de verteller neemt u mee naar Bethlehem.

Kerstwijding

19.30 uur | Apostolisch
Genootschap

Een sfeervol uur met muziek, gedichten en overdenkingen over hoe je zelf het talent van liefhebben kunt versterken. U bent van harte welkom.

Donderdag 26 december

Concert Hongaarse muziek

15.30 uur | Het Jagthuis
Kamermuziek

Köszeghy-Vigh Trio. Vanmiddag hoort u een programma van Hongaren, door Hongaren. In dit concert werken van Bartók, Ligeti, Vigh, Veress en volksmuziek. Luca Köszeghy - mezzo-sopraan, Örs Köszeghy - cello, Peter Vigh - saxofoon. U bent van harte welkom.

Music around the fireplace

20.30 uur | De Stookplaats

Écht luisteren naar singer-songwriters. Elke laatste donderdag van de maand treden 3 artiesten volledig akoestisch op in het sfeervolle De Stookplaats in Hilversum, waar de houtkachel brandt en de speciaalbiertjes koud staan. Gratis entree.






Vrijdag 27 december

Natuurlijk en gezond met de hele familie

20.00 uur | Christelijk Spiritueel Centrum

Dit is een gratis workshop over essentiële oliën. Wat is het, wat is het bedrijf waar ik de oliën haal. Het 2e deel bestaat uit de uitleg van tien oliën, die je ook met korting kunt kopen. Ben je van plan om te komen? Graag aanmelden.