Plannen voor Werf35 in de ban

HILVERSUM Voorlopig komt het er niet van om van Werf35 een divers gebied te maken. De gemeente heeft de deur hiervoor dichtgegooid. Omdat Hilversum er maar niet uitkomt met Medianest en COUP Urban Producers zijn de laatste twee in een brief te verstaan gegeven dat de gesprekken over de uitgangspunten van de gewenste ontwikkeling niet meer zinvol zijn.

Met de nodige verbazing is dit schrijven, waarmee het college van burgemeester en wethouders op dinsdag 26 november akkoord is gegaan, ontvangen bij Gijs Schuurhuis, gedelegeerd projectontwikkelaar uit Delft. Hij bevestigt inderdaad dat er nog geen overeenstemming was over de uitgangspunten om naast werken hier ook creativiteit en wonen toe te voegen aan dit stukje Hilversum. Maar wat hem betreft ging het niet om grote, onoverkomelijke punten. Daarom was er alle vertrouwen dat beide kampen het op den duur met elkaar eens zouden worden.
Zijn hoop is nog altijd dat de twee partijen, die al maanden met elkaar hebben gesproken over het voorstel, weer om de tafel kunnen komen. Dat is door de eigenaar van het complex en de ontwikkelaar ook uitgesproken. In augustus meldde de gemeente al niet verder te willen praten over het sluiten van een intentieovereenkomst over de aanpassing van het bestemmingsplan. Dat is eind november herbevestigd.

9 'Waarde toevoegen'