Mexicaanse drugs gevonden in Hilversum

HILVERSUM Streamingsdiensten staan vol met series over Mexicaanse drugsdealers of documentaires over de grootste drugsbazen. Dat het allemaal geen ver-van-de-bedshow is werd vorige week wel duidelijk toen burgemeester Pieter Broertjes een bedrijfspand sloot, waar eerder voor miljoenen aan crystal meth uit het Midden-Amerikaanse land was gevonden.

Het gaat om een gebouw aan de Zeverijnstraat. Van de zomer al vond de politie daar een grote handelshoeveelheid methamfetamine, beter bekend als crystal meth. Samen met de onderschepte zending uit Mexico, gericht op hetzelfde adres, levert dit volgens de burgervader een zeer ernstig gevaar op voor de openbare orde, veiligheid en volksgezondheid. Al met al voldoende aanleiding om het pand te sluiten.
Bij een controle door de douane op Schiphol is in augustus een grote zending harddrugs gevonden. De 32 kilo crystal meth had als bestemming het Hilversumse bedrijfspand. Toen al werden drie mannen aangehouden. De politie meldde destijds dat de drugs een straatwaarde hebben van 3,2 miljoen euro. Volgens de gemeente moet de komma er tussenuit en is het 32 miljoen euro.
Artikel 13b van de Opiumwet geeft de burgemeester de bevoegdheid een pand te sluiten als er vanuit het pand drugs worden verkocht, afgeleverd of verstrekt. "Met de sluiting willen wij het pand uit het criminele (drugs)circuit halen."


Kerstmarkt op winkelgebied De Gijsbrecht

HILVERSUM Feest op De Gijsbrecht komende zondag. De ondernemers houden tussen 12.00 en 17.00 uur een knusse kerstmarkt. Er zijn oliebollen, er is erwtensoep en houten huisjes vol cadeaus.

Een Dickens-koor zorgt zondag 22 december voor kerstliedjes, bezoekers kunnen op de foto in Dickens-stijl en kinderen kunnen kerstknutselen met Bibelebon. "We willen heel graag op de laatste zondag voor kerst iets gezelligs neerzetten met elkaar", vertelt Frank van Meggelen van modezaak Zuid7even, en een van de organisatoren van het kerstfeest. "De hele straat is natuurlijk in kerstsfeer, en veel winkels zijn open. Als een leuke extra zorgen wij voor een gezellige kerstmarkt."