Stadsfonds contract voor onbepaalde tijd

HILVERSUM Dat Stadsfonds Hilversum verder gaat is geen verrassing. Het fonds bestaat vijf jaar en heeft haar waarde bewezen voor Hilversum. Door die algemene opvatting is nu een contract getekend voor onbepaalde tijd.

Donderdag zijn de handtekeningen onder de nieuwe overeenkomst gezet. Maarten Pel, voorzitter van Stadsfonds Hilversum, en wethouder Wimar Jaeger van Economie klaarden deze klus in het raadhuis. Beide partijen verklaren hiermee de basis voor verdere samenwerking te hebben gelegd.
Officieel zag het Stadsfonds in 2015 het levenslicht. Op initiatief van ondernemers en maatschappelijke organisaties is dit fonds tot stand gekomen en inmiddels een vaste waarde geworden in Hilversum. Het fonds is een stichting van lokale ondernemers en maatschappelijke organisaties die samen de gemeente cultureel, sociaal en commercieel aantrekkelijker wilen maken. Het fonds ontvangt jaarlijks zo'n miljoen euro. Dat is het geld - en een beetje subsidie - dat de gemeente int met de onroerendzaakbelasting (ozb) van bedrijfspanden. Met dit geld ondersteunt en financiert het fonds onder andere voor een deel projecten en evenementen.


Smart City-deal officieel beklonken

HILVERSUM Een dag later kon wethouder Wimar Jaeger opnieuw de pen uit de binnenzak halen om een overeenkomst te ondertekenen. Vrijdag zette hij zijn krabbel onder het Smart City-contract dat de gemeente met Atos heeft gesloten.

Voor de komende vijf jaar zijn zeven partners gevonden (Atos, Ziggo, Esri, Dynniq, Sorama, Sustainder en ViNotion) waarmee de gemeente het Smart City-project gaat starten. Gezamenlijk gaan zij nieuwe diensten ontwikkelen door gebruik te maken van verschillende diensten via één dataplatform. Daarbij wordt onder meer de privacy goed in de gaten gehouden.
Smart City-toepassingen zijn met name bedoeld om het leven van bewoners, bezoekers en ondernemers in Hilversum prettiger te maken. Denk daarbij aan een betere doorstroming van het verkeer door stoplichten te laten reageren op het verkeer door middel van sensoren in het wegdek, aldus de wethouder.